Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan'dan öğrenci velilerine EN 71 uyarısı

Bakan'dan öğrenci velilerine EN 71 uyarısı

EĞİTİM Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kırtasiye alışverişlerinde 'merdiven altı' tabir edilen ürünleri tercih edilmemesi konusunda uyardı.

Yazıcı, "Üretici veya ithalatçısının açık adının ve adresinin bulunduğu ürünler tercih edilmelidir" ifadesini kullandı. Bakan özellikle boya kalemleri alımında EN 71 standardı maddesine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. EN 71 çocukların kullandığı ürünlerle ilgili olarak uygulanan uluslararası bir standart. İlk ve orta okullar 15 Eylül pazartesi günü açılacak. Yazıcı, yazılı açıklamasında, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala kırtasiye alışverişi yapacak velilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. elilerin, riskli ürünlerden korunmaları amacıyla yapabilecekleri basit kontroller olduğunu belirten Yazıcı, üretici veya ithalatçı bilgileri bulunan ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Tüketicilerin, "merdiven altı" olarak tabir edilen ürünleri tercih etmemesi gerektiğine dikkati çeken Yazıcı, şunları kaydetti:


BAKAN: EN 71'E BAKIN
"Satın alınan kırtasiye ürünlerinde, özellikle boya kalemlerinde, 'EN 71 standardına uygundur' ibaresinin bulunup bulunmadığına bakılmalıdır. Oyuncak şeklinde olan veya oyuncak niteliği taşıyan kırtasiye ürünlerinde ise hangi yaş grubuna yönelik olduğuna dair ibarelerin ve diğer uyarıların bulunup bulunmadığına bakılmalıdır. Örneğin, 36 aydan küçük çocuklar için risk oluşturan kırtasiye malzemelerinde bulunan uyarılar, yaşanabilecek kazalara karşı dikkate alınmalıdır. Yine oyuncak şeklinde olan kırtasiye ürünlerinde 'CE' markasının bulunup bulunmadığını kontrol edilmelidir." Bakan Yazıcı, tüketicilerin, güvenliğinden şüphe duyduğu ürünleri "www.gtb.gov.tr" ve "www.tuketici.gov.tr" internet adresleri üzerinden veya "twitter.com/etuketici" ile "facebook.com/etuketici" sosyal medya hesapları aracılığıyla, denetlenmesi ve önlem alınması amacıyla Bakanlığa bildirebileceklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...