E Okul Girişi VBS-Lise kontenjanları (13 bin kişilik yer açıldı İşte Boş Kontenjanlar)

/ Kaynak: AA
E Okul Girişi VBS-Lise kontenjanları (13 bin kişilik yer açıldı İşte Boş Kontenjanlar)

EĞİTİM Haberleri  / AA

E-Okul nedir? E-Okul; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır.

TEOG Lise Kontenjanları, TEOG Lise Tercih Kılavuzu ve TEOG Sınav Sonuçları. MEB Lise Kontenjanları açıklandı mı? TEOG Kontenjanları burada.

TEOG nakilleri için 13 bin kontenjan açıldı

TEOG sonuçlarına göre yapılacak nakil işlemlerinde ortaöğretim kurumlarında oluşan boş kontenjan sayısı 13 bin 398 olarak belirlendi.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sonuçlarına göre yapılacak nakil işlemlerinde ortaöğretim kurumlarında oluşan boş kontenjan sayısı 13 bin 398 olarak belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaöğretim kurumlarında bu hafta oluşan boş kontenjanları açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde boşalan kontenjan sayısı 13 bin 398 olarak belirlendi.

Buna göre, İstanbul'da 4 bin 569, Ankara'da bin 440, İzmir'de bin 8 olmak üzere 13 bin 398 boş kontenjan bulunuyor.

E OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG BOŞ KONTENJANLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MEB TEOG BOŞ KONTENJANLAR nbsp;

TEOG E-OKUL NAKİL İŞMELERİ İÇİN TIKLAYIN

TEOG TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLA

MEB TEOG DUYURULARI

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

TEOG'da gözler sonuçlarda

Milli Eğitim Bakanlığı'nın orta öğretim kurumlarında bu hafta oluşan boş kontenjan sayılarını saat 19:00'da e-okul'dan duyuracağı bildirilmişti. Şu an gözler e-okul'a çevrilmiş durumda. Yeni kontenjanlara nakil başvuruları önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri e-okul üzerinden yapılabilecek.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG sonrası istemediği okula yerleşen yaklaşık 40 bin öğrenci velisine çağrıda bulundu: "Özel okullara geçişlerin başlamasıyla devlet okullarında şimdiden 15 bin kontenjan oluştu. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Nakil talepleri pazartesi gününden itibaren yapılabilecek" dedi. Avcı, 40 bin öğretmen atamasının ise Meclis'in olağanüstü toplanmasıyla çözüleceğini açıkladı. nbsp; Bakan Avcı, Cibuti Eğitim Bakanı Djama Elmi Okieh ile görüşmesinin ardından gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı. Bu haftadan itibaren özel okullara geçişlerin başlamasıyla devlet okullarında yeni kontenjanların oluşmaya başladığını belirten Avcı, "Son aldığım bilgiye göre bu kontenjan 15 bine yaklaştı. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Nakil talepleri pazartesi gününden itibaren yapılabilecek" dedi.

TEOG nakillerine ilişkin bir soru üzerine Bakan Avcı, liselere yerleştirme süreciyle ilgili 1 milyon 300 bin öğrencinin ortaokulu bitirerek liseye başlayacağını, bu öğrencilerin yüzde 93'ünü oluşturan 1 milyon 50 bin öğrencinin 15 tercihinden birine yerleştiğini, burada bir sorunun bulunmadığını söyledi.

"VELİLERİMİZE ZORLUK VERDİĞİMİZİN FARKINDAYIZ"

Kalan 250 bin öğrencinin ise seçtikleri okul türüne göre yerleştirildiklerini dile getiren Bakan Avcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu hafta itibariyle kontenjanlarda bazı sıkıntılar vardı. Bunun anlaşılabilir nedenleri var. Çünkü özel okullara geçiş henüz başlamamıştı. O yüzden okullarda kontenjan boşlukları yeterince oluşmamıştı. Şimdi bu haftadan itibaren özel okullara geçişler başladığı için devlet okullarımızda yeni kontenjanlar oluşuyor. Son aldığım bilgiye bu kontenjan 15 bine yaklaştı. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Onlara biraz zorluk verdiğimizin farkındayız. Ama sistem oturuyor.

"EYLÜL SONUNA KADAR NAKİLLER DEVAM EDECEK"
nbsp;
Özel okullara geçişlerle birlikte her bölgede devlet okullarında yeni kontenjanlar oluşacak ve bulundukları yerlerden daha uzak yerlere yönlendirilmiş olan öğrencilerimizi telafi edeceğiz. Boşalan kontenjanlara onlar kayıtlarını yaptırabilecekler. Bu süreç Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Her hafta pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günü nakil talepleri alınacak. Bu talepler cuma günü değerlendirilecek ve her cuma kaymalardan ötürü oluşan yeni kontenjanlar tekrar ilan edilecek. Onu takip eden pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri o yeni boşalan kontenjanlara nakil talepleri alınacak. Sistem eylül sonuna kadar bu şekilde düzenli bir biçimde işleyecek. Dolayısıyla 1 milyon 300 bin öğrencimizin mümkün olan en yükseğini, kendi tercih ettikleri, istedikleri ve kendilerine uygun olan yerlerdeki okullara yerleştirmek için eğitim teşkilatımız, okullarımız, müdürlerimiz, yöneticilerimiz olağanüstü bir gayretle çalışıyorlar. İnşallah eylül ayı içerisinde bu sorunların tamamını çözmüş olacağız."

"ÖNCELİK FARKI OLMAYACAK, YERLEŞTİRME PUANA GÖRE"
nbsp;
Pazartesiden itibaren nakil taleplerinin alınacağını dile getiren Avcı, pazartesi nakil talebinde bulunan veli ile diğer günler talepte bulunan veliler arasında bir öncelik farkı olmayacağının altını çizdi. Taleplerin, puan üstünlüğüne göre gerçekleştirildiğini vurguladı.
nbsp;
ÖĞRETMEN ATAMALARI 'OLAĞANÜSTÜ' İLE ÇÖZÜLECEK


40 bin öğretmen atamasının Meclis'in tatile girmesi nedeniyle geciktiğini anlatan Avcı, "İnşallah önümüzdeki günlerde, yani 1 Ekim'i beklemeden, olağanüstü toplantıyla öğretmen atamalarına ilişkin önerimizin de içinde olduğu kanun metni, genel kurulda görüşülme imkanını bulacak ve inşallah biz atama takvimimizi çok fazla geciktirmeden yeni öğretmen adaylarımızı atayabileceğiz" diye konuştu.

"ZAZAKİ LEHÇESİNDE TALEP VARSA, ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞIZ"

Atamalarda tüm branşlara ilişkin çalışma yaptıklarını anlatan Avcı, "Yeni bir alan oluşturduk. Talim Terbiye Kurulumuz 3 gün önce bir karar aldı. Yeni oluşturulan alanda yaşayan diller ve lehçeler adı altında, Kırmançi ve Zazaki lehçelerinde de norm kadro oluşturmak için arkadaşlarımız çalışmalarını tamamladılar. Bu ders yılında geçmiş yıllarda seçmeli ders olarak alınan okullara bakacağız, bakıyoruz ve o talepleri değerlendirerek, nerede bu derslere yönelik talep varsa ve o taleplerin bu yıl da bu şekilde süreceğini görmüşsek oralarda norm kadro oluşturuyoruz. O norm kadrolara da bu yıl içerisinde, inşallah bu atama döneminde bu alanda eğitim görmüş tezsiz yüksek lisans veya lisans eğitimi almış öğretmen adaylarından da atama yapacağız."
nbsp;
31 BİN ÖĞRETMENİN ÖZÜR GRUBU ATAMASI YAPILDI

Eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin il içi ve iller arasında özür durumuna bağlı yer değiştirme başvuru ve tercihlerinin 11-26 Ağustos'ta alındığını bildiren Avcı, "İl içinde 21 bin 858, iller arasında 24 bin 587 olmak üzere 46 bin 445 öğretmen başvuruda bulundu.

Bugün yapılan atamalarla, il içinde 6 bin 513, iller arasında 24 bin 587 olmak üzere 31 bin 100 öğretmenin yer değiştirme işlemi gerçekleştirildi. Böylece iller arasında özür nedeniyle yer değiştirme talebinde bulunan 24 bin 587 kişinin tamamının tayinleri gerçekleştirilmiş oldu" dedi.

TEOG Yerleştirme Sonuçlarına Göre Okul Kayıtları Ne Zaman, Nasıl Yapılacak? TEOG Tercih Sonuçları Hakkında Son Bilgiler. TEOG Lise Kontenjanları, TEOG Lise Tercih Kılavuzu ve TEOG Sınav Sonuçları. TEOG Yerleştirme Takvimi. TEOG

Okul Kayıt Tarihleri tüm ayrıntılar haberimizde....

Resmi okullar arasındaki "yerleştirme nakil işlemleri" ise veli tarafından öğrencisinin kesin kaydının yapıldığı okul müdürlüklerine şahsen başvuru ile değerlendirmeye alınacaktır. "Yerleştirme nakil işlemleri", haftalık yapılacak olup, öğrencilerimiz her bir nakil talebinde sadece tek okul tercihinde bulunacaktır.

Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacaktır. Yerleştirme nakil döneminde, başka bir resmî/özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacaktır. Söz konusu işlemler sonucu nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden ilan edilecektir.

26 Eylül 2014 tarihinden sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecektir. Yerleştirme, nakil kontenjanları, yerleştirme nakil işlemleri ve ilgili bütün duyurular, Bakanlığımızın e-okul.meb.gov.tr adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

OTOMATİK KAYIT YAPILACAK

Adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları görecek. bugün http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde sonuç ilân edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecek. Yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra resmî ve özel okulların açık kalan kontenjanlarına ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda, yerleştirmeye yönelik nakil yoluyla öğrenci kaydedilecek.

KESİN KAYITLI SAYILACAK

Tercih başvuruları alındıktan sonra ortaöğretime yerleştirme işlemi, puan üstünlüğü esasına göre öğrencilerin YEP'ine ve tercih başvurularına göre Bakanlıkça belirlenmiş kontenjanlara yaptı. Tercih başvurularından sonra ortaöğretime yerleştirme işlemi, öğrencilerin okul tercih kodlarına göre oluşturdukları A grubu tercihleri öncelikli olmak üzere ve okul türlerini içeren B grubu tercihleri dikkate alındı. Öncelikle, öğrencilerin 15 adet okul tercih kodlarına göre oluşturdukları tercihlerini içeren A grubu tercih başvurularına göre yerleştirme işlemi puan üstünlüğü esasına dayalı olarak yerleştirmeye esas puanına (YEP), tercih başvurularına göre önceden belirlenmiş kontenjanlara yapıldı. A grubu (okul tercih kodlarına göre yapılan tercih grubu) yerleştirmelerin sonunda tercih ettiği okullardan herhangi birisine yerleşen öğrenciler, yerleştikleri okullara kesin kayıtlı sayılacak.

TEOG YERLEŞTİRME TAKVİMİ (2014-2015)

4 Temmuz: Tercihlere esas kontenjan tablolarının ilanı
7 TEMMUZ: 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) ilanı
31 TEMMUZ-8 AĞUSTOS: Tercihlerin alınması (Saat 17:00'ye kadar)
22 AĞUSTOS: Yerleştirme sonuçlarının açıklanması
25-28 AĞUSTOS: Nakil başvuruları alınacak
29 AĞUSTOS: Nakil işlemleri saat 19.00'da bitecek
15 EYLÜL: Okulların açılış tarihi
EYLÜL SONU: Ay sonuna kadar haftalık periyotlar halinde nakil işlemleri sürecek

ÖZEL OKUL KONTENJANLARI

İlk kesin kayıt dönemin atlatan özel okullar, ilk ön kayıt için açıkladıkları taban puanları yükseltti. En çok puan yükselten okul Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu (Lise Bölümü) oldu. Sankt Georg Avusturya Lisesi'nin taban puanı 750'den 784'e, Ticaret Bölümü'nün puanı da 720'den 750'ye çıktı. Saint Joseph Fransız Lisesi'nin puanı 750'den 774'e, Saint Benoit Fransız Lisesi'nin puanı 750'den 755'e, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nin puanı 750'den 755'e çıktı. Dört okulun ise puanları düştü. İtalyan Lisesi'nin ilk ön kayıt taban puanı 730 iken ikinci ön kayıt dönemi taban puanını 700 olarak açıkladı. İzmir Amerikan Koleji'nin taban puanı 770'den 760'a, İzmir Özel St. Joseph Fransız Lisesi'nin 700'den 680'e ve Tarsus Amerikan Koleji'nin taban puanı da 760'dan 740'a düştü.

TEOG Tercih sonuçları açıklandı. 2014 Teog sonuçları açıklandı. Öğrencilerin heyecanla bekledikleri Teog sonuçları açıklandı. MEB tarafından açıklanan teog sonuçları haberimizin devamında. Öğrencilerin Sabahtan beri süren bekleyişi nihayet sona erdi. Teog tercih sonuçları açıklandı. Teog tercih sonuçları haberimizde! 2014 yılında ilk kez gerçekleştirilen Teog sınavı sonuçlarından sonra tercih sonuçları da açıklandı. 2014 Meb Teog Tercih sonuçlarınızı haberimizin devamında öğrenebilirsiniz.

Teog tercih sonuçları bugün açıklanıyor. Öğrencilerin heyecanla bekledikleri Teog tercih sonuçları çıklandı. Meb'in yayınladığı takvime göre bugün açıklanması beklenen Teog sonuçları için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sonunda bitti. Teog tercih sonuçları için sabırsızlıkla bekleyen öğrencilerin bekleyişi bugün sona eriyor. Teog tercih sonuçları ile ilgili Bakan Nabi Avcı neler söyledi? Teog tercih sonuçları haberimizin devamında.

Öğrencilerin büyük çalışmalar ile hazırlandıkları Teog sınavı, sonuçları açıklandı. Teog sonuçlarının açıklanmasından sonra tercih işlemlerini yapan öğrencilerin bekleyişleri bugün sona eriyor. 31 temmuzda başlayıp 8 ağustosta sona eren teog tercih işlemlerini yapan öğrenciler açıklanacağı zamanı sabırsızlıkla bekliyordu. Öğrencilerin heyecanlı bekleyişleri sona erdi. MEB'in yayınladığı yerleştirme takvimine göre teog sonuçları açıklandı. işte Ayrıntılar...

TEOG tercih işlemleri 31 temmuzda başlamıştı. 8 Ağustos 17:00 ile birlikte sona erdi. teog tercihleri ile ilgili meb'den hangi açıklamalar geldi? Teog sınav takvimi, teog ile ilgili en güncel bilgiler ve meb'den gelen en son açıklamalar haberimizin devamında!

TEOG tercih işlemleri geçtiğimiz günlerde sona erdi. TEOG tercih işlemlerini gerçekleştirmek için öğrencilere 9 günlük süre verilmişti. TEOG Tercih işlemlerini tamamlayan öğrenciler artık sonuçların açıklanmasını bekliyor. TEOG tercih Sonuçları bugün açıklanacak. TEOG tercih sonuçları açıklanma saati ve tercihlerle ilgili ayrıntılı bilgi haberimizin devamında...

2014 MEB TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEB TEOG TERCİH SONUÇLARI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
nbsp;
Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması çerçevesinde 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilme tercihleri, 31 Temmuz-08 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınmış ve değerlendirme süreci başlatılmıştı.

Bu kapsamdaki yerleştirme işlemleri, öğrencilerin yüzdelik dilimlerini gösterir şekilde yayımlanan Yerleştirmeye Esas Puanlarına (YEP) göre gerçekleştirilmiştir. Yerleştirmeye Esas Puana sahip 1 milyon 291 bin 851 8'inci sınıf öğrencisinden, 1 milyon 136 bin 546'sı tercih başvurusunda bulunmuştur.
Tercihte bulunan öğrencilerimizden 1 milyon 57 bin 799'u okul kodlarına göre yaptıkları A grubu tercihlerine, 78 bin 447'si okul türlerine göre yaptıkları B grubu tercihlerine ve herhangi bir tercihte bulunmayan 134 bin 788 öğrenci ise, "2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu" esaslarına göre bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilmiştir. Yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2014 tarihinde saat 15:00 itibariyle www.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yayınlanmaya başlayacaktır.
Yerleştirme sonrası nakil başvuruları 25 Ağustos 2014 tarihinde başlayıp haftalık periyotlarla 26 Eylül 2014 günü mesai bitimine kadar devam edecektir. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile ilgili kılavuz esaslarına göre, kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir ortaöğretim kurumuna yönelik "yerleştirme nakli" isteğinde bulunmaları hâlinde başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak nakil işlemleri gerçekleştirilecektir. Resmi ya da özel bütün ortaöğretim kurumları arasındaki nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecektir.

Kesin kayıt işlemi tamamlanan fakat bir özel ortaöğretim kurumuna nakil yaptırmak isteyen öğrencilerimizin velileri, ilgili özel ortaöğretim kurumuna şahsen başvuruda bulunmaları halinde kesin kayıt işlemleri yapılacak ve yerleştiği ortaöğretim kurumdan nakilleri e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecektir.
Resmi okullar arasındaki "yerleştirme nakil işlemleri" ise veli tarafından öğrencisinin kesin kaydının yapıldığı okul müdürlüklerine şahsen başvuru ile değerlendirmeye alınacaktır.
"Yerleştirme nakil işlemlerine" ilişkin ilk başvurular 25-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınacak ve 29 Ağustos 2014 günü saat 19:00'da sonuçlar ilan edilecektir.
"Yerleştirme nakil işlemleri", haftalık yapılacak olup, öğrencilerimiz her bir nakil talebinde sadece tek okul tercihinde bulunacaktır.
Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacaktır. Yerleştirme nakil döneminde, başka bir resmî/özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacaktır. Söz konusu işlemler sonucu nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden ilan edilecektir.

26 Eylül 2014 tarihinden sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecektir.
Yerleştirme, nakil kontenjanları, yerleştirme nakil işlemleri ve ilgili bütün duyurular, Bakanlığımızın e-okul.meb.gov.tr adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.
Tüm öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

TEOG YERLEŞTİRME DETAYLARI

nbsp;Teog sınavına giren 1.3 milyon öğrencinin merakla beklediği liselere yerleştirme takvimi ve ayrıtıları belli oldu. Yedek liste ve ek yerleştirme olmayacak. Boş kontenjanlar için nakil uygulaması yapılacak.

Ortak sınavların puanları 11 Haziran'da, yerleştirme puanı 7 Temmuz'da açıklanacak. Tercihler 31 Temmuz-8 Ağustos'ta alınacak.

Tercihler e-okul üzerinden yapılacak öğrencilerin karşısına 3 seçenek çıkacak nbsp; "Özel yetenek sınavıyla yerleştim", "Özel okula kayıt yaptırdım", "Tercih yapmak istiyorum." Öğrenci ilk iki seçenekten birini işaretlerse tercih yapamayacak.

Tercih yapmak istiyorum seçeneğini seçen öğrencinin karşısına iki liste çıkacak A listesi ve B listesi. A listesinde il ve okul türü gözetmeksizin 15 tercih yapılacak. Bu 15 tercihe yerleşememe ihtimaline karşı öğrenciler B listesinden de 6 okul türünden en az birini tercih edecek bu listede il ilçe ve semt sıralaması olacak. Eğer öğrenci A listesinde yaptığı 15 tercihe yerleşemez ise B listesinde tercih ettiği okul türlerinden evine en yakın ve boş kontenjan olan okula otomatik olarak yerleştirilecek. Öğrenci B listesinden tercih yapmasa bile eğer A listesindeki tercihlerinden hicbirine yerleşemedi ise yine evine en yakın ve boş kontenjanı olan liseye otamatik olarak yerleştirilecek.

Tercihte geçen yıl 201 olan taban puan kaldırıldı. Taban puan şartı aramadan tercih yapılabilecek. Öğrencinin yerleştiği okula kaydı otomatik olarak yapılacak.

Yerleştirmelerden sonra boş kontenjanlara nakil başvurusu yapılabilecek. Bu işlemlerde eski sistemde olduğu gibi okula en son giren öğrencinin puanı esas alınmayacak.

Geçen yıl Anadolu Liseleri'nin kontenjanlarını 30'dan 34'e çıkaran bakanlık, bu yıl da 40'a yükseltti. Anadolu öğretmen liseleri, sosyal bilimler, fen ve Anadolu liselerine dönüştürülecek.

TEOG'da 151 BİN 580 ÖĞRENCİ TERCİH YAPMADI

Bu yıl öğrenciler liselere Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) puanlarına göre yerleştirilecek. Bunun için 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında A ve B listesi olmak üzere tercih yapıldı. Ancak 1 milyon 271 bin 273 öğrenci TEOG sınavlarına girmesine rağmen 151 bin 580 öğrencinin tercih yapmadığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'nin valiliklere gönderdiği yazıya göre bu öğrenciler isterlerse kayıtlarını 12-17 Ağustos tarihleri arasında istedikleri özel okullara yaptırabilecekti. Ancak dün son bulan bu sürede özel okula kayıt yaptırmayanları MEB, otomatik olarak 22 Ağustos'ta evlerine en yakın okullara yerleştirecek. Bu öğrencilerin evlerinin en yakınındaki okul meslek ya da imam hatip lisesi de olabilecek.

MEB, özel okula geçişlerle ilgili yeni düzenleme de yaptı. Yerleştirme sonuçları açıklandığında özel okula gitmek isteyenler yerleştikleri okullardan nakillerini alacaktı. Yeni düzenlemeyle yerleştikleri okullara gitmelerine gerek kalmadan istedikleri özel okula kayıt yaptırabilecekler.

BAKAN AVCI: "250 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM ÖĞRETİM TEŞVİKİNDEN FAYDALANACAK"

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında, özel okullar için verilecek eğitim öğretim teşvikinden 250 bin öğrencinin yararlanacağını söyledi.

Bakan Avcı, Uşak Belediye Başkanlığı´nı ziyaret ederek, Başkan Nurullah Cahan´dan belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.
nbsp;
Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Avcı, eğitim öğretimde kaliteyi artırmak için çaba harcadıklarını vurguladı.
nbsp;
Uygulanacak eğitim öğretim teşvikinin çok daha önceleri öngörüldüğünü ancak çeşitli nedenlerle uygulanamadığını anlatan Bakan Avcı, öteden beri maddi şartları müsait olmayan başarılı öğrencilerin, özel okulların boş kalan kontenjanlarında eğitim görmelerini istediklerini belirtti.
nbsp;
Uygulamayı hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını ifade eden Bakan Avcı, şunları kaydetti:
"Özel okullar genellikle kontenjanlarını dolduramıyor ve bundan şikâyet ediyorlardı. Hükümetimiz, özel okulların atıl kapasitelerini değerlendirmek amacıyla boş kalan kapasiteyi, maddi şartları müsait olmayan çalışkan öğrencilere burs vererek doldurmayı, bir şekilde özel okullara yerleştirmeye imkân tanınarak devlet okullarındaki aşırı kalabalıklaşmanın önüne geçmeyi hedefleyen bir girişimde bulunmuştu. Şimdi yapılan bunun daha gelişmiş bir versiyonudur. Kendi imkânlarıyla özel okullarda okuma imkânı bulamayan dar gelirli, çalışkan öğrencilerimizi özel okulların ilk, orta ve lise bölümlerine göndereceğiz. Bu yıl 250 bin öğrenci bu imkândan faydalanacak."
nbsp;
Bakan Avcı, öğrenci seçiminde belli kriterlerin olacağına işaret ederek, "Başarı kriterleri var, ailenin maddi durumu göz önüne alınacak, o ildeki okulların kapasiteleri değerlendirilecek; puanlama yapıldıktan sonra hangi ilde, hangi okullara, hangi öğrencilerin gönderileceği belirlenecek ve buna göre yerleştirme yapılacak" diye konuştu.
nbsp;
Uşak Belediyesi tarafından hayata gerçekleştirilecek "Kent Park Projesi" ile ilgili de konuşan Bakan Avcı, bu sayede kent merkezinde çok sayıda okulun, oluşturulacak bir kampüste toplanacağını; şehir merkezinde geniş bir meydan projesinin hayata geçirileceğini belirtti.
nbsp;
Bakan Avcı, Uşak Belediye Başkanlığı´nı ziyaretinin ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Avcı, daha sonra Çarşı esnafını ziyaret etti.

NAKİL BAŞVURULARI 25 AĞUSTOS'A KADAR DEVAM EDECEK

Yerleştirme sonrası nakil başvuruları 25 Ağustos'ta başlayıp haftalık periyotlarla 26 Eylül mesai bitimine kadar devam edecek.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile ilgili kılavuz esaslarına göre, kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir ortaöğretim kurumuna yönelik yerleştirme nakli isteğinde bulunmaları halinde başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

Resmi ya da özel bütün ortaöğretim kurumları arasındaki nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecek.

Kesin kayıt işlemi tamamlanan fakat bir özel ortaöğretim kurumuna nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin velileri, ilgili özel ortaöğretim kurumuna şahsen başvuruda bulunmaları halinde kesin kayıt işlemleri yapılacak ve yerleştiği ortaöğretim kurumdan nakilleri e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Resmi okullar arasındaki yerleştirme nakil işlemleri ise veli tarafından öğrencisinin kesin kaydının yapıldığı okul müdürlüklerine şahsen başvuru ile değerlendirmeye alınacak.

NAKİL SONUÇLARI 29 AĞUSTOS'TA İLAN EDİLECEK

Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19.00'da ilan edilecek.

Eylül sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakiller, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak.

Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek.

26 Eylül'den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecek. Nakil kontenjanları ile işlemleri ve ilgili bütün duyurular Bakanlığın e-okul.meb.gov.tr adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacak.

NAKİL KONTENJANLARINI İNTERNETTEN ÖĞRENİLEBİLECEK

Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19.00'da ilan edilecek.
Eylül sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek nakiller, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak. Öğrenciler, her bir nakil talebinde tek okul tercihinde bulunacak. Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek. 26 Eylül'den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecek. Nakil kontenjanları ile işlemleri ve ilgili bütün duyurular Milli Eğitim Bakanlığının "e-okul.meb.gov.tr" adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacak. MEB TEOG sonuçları hesaplama TEOG (TEOG tercih robotu ve lise puanları öğrenme)

Nakilde ilk gün nasıl geçti?

TEOG sistemi kapsamındaki yazılılarda soru iptalleri ve tercih sürecinin ardından sıra nakil dönemine geldi. Ancak, ailelerin ve eğitimcilerin karşılaştığı sorunlar devam ediyor.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında istediği okula yerleşemeyen öğrenciler için nakil başvuruları dün başladı ama e-Okul sistemindeki hata nedeniyle öğrenciler başvurularını yapamadı. Hürriyet'in haberine göre yaklaşık 1 milyon 273 bini aşkın öğrencinin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geciş (TEOG) sistemi kapsamındaki yazılılarda soru iptalleri ve tercih sürecinin ardından sıra nakil dönemine geldi. Ancak, ailelerin ve eğitimcilerin karşılaştığı sorunlar devam ediyor. Dün başlayan nakil sürecinde e-Okul sistemine girince öğrencilerin karşısına T.C kimlik numaraları ile doğum tarihlerini girmeleri istendi. Bu bilgileri giren öğrenciler sistemde hata olduğu için nakil başvuruları yapamadı. Dün akşam saatlerine kadar bilgisayar başında bekleyen öğrenci, veli ve eğitimciler başvuru işlemlerini tamamlayamadı. Ayrıca e-Okul üzerinden açıklanması beklenen, okulların boş kontenjanları ve taban puanları da dün 12.00'ye kadar yayınlanmadı. Sabah saatlerinden itibaren bilgisayar karşısında bekleyen veli ve öğrenciler okulların kontenjan ve taban puan bilgilerini öğrense de bir işe yaramadı. Özel okula gitmek isteyen öğrencilerin nakil başvuru işlemleri gerçekleştirilemedi. nbsp;







EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...