13 bin kontenjan açıldı telaşa gerek yok...

13 bin kontenjan açıldı telaşa gerek yok...

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Avcı, bu haftadan itibaren özel okullara geçişlerin başlamasıyla devlet okullarında yeni kontenjanların oluşmaya başladığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu haftadan itibaren özel okullara geçişlerin başlamasıyla devlet okullarında yeni kontenjanların oluşmaya başladığını belirterek, "Son aldığım bilgiye göre, bu kontenjan 15 bine yaklaştı. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek" dedi. Nakil taleplerinin pazartesi gününden itibaren alınacağını belirten Avcı, velilerin telaş etmemesi gerektiğini belirterek, "Pazartesi nakil talebinde bulunan veli ile diğer günler talepte bulunan veliler arasında bir öncelik farkı bulunmayacak, talepler puan üstünlüğüne göre değerlendirilecek" diye konuştu.
Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretim kurumlarında bu hafta oluşan boş kontenjanları açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde boşalan kontenjan sayısı 13 bin 398 olarak belirlendi. Buna göre, İstanbul'da 4 bin 569, Ankara'da bin 440, İzmir'de bin 8 olmak üzere 13 bin 398 boş kontenjan bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...