Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öğretmen adaylarının gözü Meclis'te, bir torba umut!

Öğretmen adaylarının gözü Meclis'te, bir torba umut!

EĞİTİM Haberleri

Torba Kanun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak ilk yasal düzenleme olacak. 40 bin öğretmen adayı atanmak için Torba Kanun'un yasalaşmasını bekliyor.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına günler kala öğretmen adayları Meclise odaklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 40 bin öğretmen ataması için Meclisteki Torba Kanun'un yasalaşması gerekiyor.AK Parti ise, sürecin önünü açmak için, 62'nci Hükümet'in güvenoylaması tamamlanır tamamlanmaz Meclisi tatile sokmayarak üç günlük mesai planlıyor. Buna göre, dün okunan Hükümet Programı'nın 4 Eylül Perşembe günü görüşmelerinin yapılması, 6 Eylül'de de güvenoylamasının gerçekleştirilmesi planlandı.
Hükümetin planına göre, Meclis, güvenoylamasının ardından da tatile girmeyecek. 7-8-9 Eylül günlerinde Torba Kanun'un görüşmelerinin devam etmesi benimsendi.
Üç günlük mesaide, 21 maddeden oluşan 6'ncı bölümün görüşmelerinin tamamlanması hedefleniyor. Torba Kanun'un görüşmeleri tamamlanır tamamlanmaz bekletmeksizin jet hızıyla onay için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.
Düzenleme hazırlanırken verilen onaylarda "Başbakan" olarak görev üstlenen Erdoğan, bu sefer son onayı "Cumhurbaşkanı" sıfatıyla verecek. Hükümet sıralarında yeni kabine üyeleri oturacağından, Torba Kanun, 62'nci Hükümet döneminde yasalaştırılacak ilk düzenleme olacak. Sürecin eylül ortasına kadar tamamlanması bekleniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı ise, düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanır yayımlanmaz kontenjanları belirleyerek atamayı gerçekleştirecek. 40 bin yeni öğretmen, yeni eğitim ve öğretim yılının ilk günlerinde atandıkları okullarda ders başı yapmış olacak.
Oğuzhan ŞAHiN - ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...