HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ÖSYM KPSS Sınav Giriş Yerleri ve Önlisans ve Ortaöğretim Belgeleri

Kaynak: AA
ÖSYM KPSS Sınav Giriş Yerleri  ve Önlisans ve Ortaöğretim Belgeleri

EĞİTİM Haberleri  / AA

ÖSYM internet sitesi, KPSS ortaöğretim ve ön lisans giriş belgelerini erişime açtı. Adaylar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecek.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 27 Eylül cumartesi sabah ön lisans düzeyinde, 28 Eylül pazar sabah ortaöğretim düzeyinde yapılacak olan KPSS ortaöğretim ön lisans sınavına başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'ninhttps://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecek. Adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafının bulunacağı giriş belgesinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermesi gerekiyor.
Adaylar, internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulunduracak. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret bulunmaması gerekiyor. Sınava giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınav gününden önce adayların sınava girecekleri binayı, adres bilgisini teyit etmek, ulaşımını ve ulaşım süresini öğrenmek amacıyla gidip görmeleri yararlarına olacak.
Adayların sınavdan en az 1 saat önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunmaları ve giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er veya erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, tutuklu veya hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe veya mavi kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek.
Bunların dışındaki sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. kimlik numarası bulunması, pasaportun süresi geçerli olması gerekiyor.
Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurması gerekiyor. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak.

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...