Valide Sultan Kız Koleji eğitime yeni bir soluk getiriyor

Valide Sultan Kız Koleji eğitime yeni bir soluk getiriyor

EĞİTİM Haberleri

Eğitimci Seher Başer'in girişimiyle açılan Valide Sultan Kız Koleji dualarla eğitim öğretim hayatına başladı.

Başer, açılışta yaptığı konuşmada geleceğin anneleri ve toplumun mimarı olacak genç kızlara iyi bir öğrenimin yanında temel değerleri kazandırmak amacıyla bir yolculuğa çıktıklarını dile getirdi. Açılış törenine İstanbul Valilik protokolü başta olmak üzere Bakırköy ve Şişli üst düzey protokol mensupları ve eşleri katıldı. Adli ve İdari Yöneticilerin, Ak Parti Bakırköy İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu temsilcilerinin yoğun katılımının yansıra nbsp;eğitim-öğretim camiasından ÖZKUR BİR başkanı Hami KOÇ başta olmak üzere pek çok önemli isim açılış törenine eşlik etti. Ali Rıza Demircan'ın duaları ile başlayan tören de Sivil toplum kuruluşlarından Mehmet FIRINCI başta olmak üzere Sefire-i Alem Yönetim Kurulu, Suffa nbsp;,Hamidiye ,Hayrat, Nur, İKK, Arder, Eskader, Sümbül Efendi İhya,Hikmet ve Ensar gibi pek çok Vakfın temsilcileri Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı da hazır bulundu.
Valide Sultan Kız Koleji eğitime yeni bir soluk getiriyor
BAŞER: GELECEĞİN ANNELERİNİ YETİŞTİRECEĞİZ.
Kurucu Seher Başer konuşmasında geleceğin anneleri ve toplumumuzun mimarları olacak genç kızlarımıza iyi bir öğrenimin yanında, temel değerlerimizi kazandırmak amacıyla bu yolculuğa çıkmış bulunuyoruz. Umarım bu yolda bizler gibi ülkemizin farklı yerlerinde de aynı amaçla yeni okullar açılır. Bu sadece kızlarımız için değil, erkek çocuklarımız için de yapılmalıdır. İnsana değer katmak ve kazandırmak, eğitimin en başta gelen konularından birisidir. Her insan, yara tılışı gereği değerlidir. Doğal olarak herkes, bunu hissetmek ve yaşamak ister; değer görmek ister. Saygıdeğer bir kişilik, karakter ve itibara sahip olmayı arzular. Değerli bir ailesi, eşi, dostu, arkadaşları, yöneticileri olsun ister. Çocuklarının insanca yetişmesini; dürüst, ilkeli, çalışkan, vakur, vefalı, iyiliksever, mantıklı, kararlı olmasını kim arzu etmez?
Valide Sultan Kız Koleji eğitime yeni bir soluk getiriyor
BAŞER: KÜLTÜRÜN KORUNMASI ŞART!
Toplumumuz son 150 yıllık süreçte Asya ile Avrupa arasında köprülük yapayım derken, iki yaka arasında benliğini, kimliğini ve kültürünü kaybetmekle karşı karşıya kalmıştır.
Sahip olunan değerler bireyin gelecekte kişiliğini, bakış açısını, davranışlarını, hatta hayatını belirleyecek etkenler olduğu için, bireyin belli başlı değerlerin farkına varması, gerekli değerleri kazanması, yeni değerler benimsemesi; bütün bu değerleri kişiliğinin temel taşları haline getirerek davranışa dönüştürmesi gerekir.
Valide Sultan Kız Koleji eğitime yeni bir soluk getiriyor
NEDEN KIZ LİSESİ?
Ülkemizde karma eğitim kurumlarında yaşanan sorunlar, öğrenci başarısını ve davranış gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Başta ABD olmak üzere eğitim sektöründe önde gelen bazı Avrupa ülkelerinde söz konusu bu durumu irdeleyen çalışmalar yapılarak ortaya çıkan sorunların çözümü için ayrı eğitim kurumları tavsiye dilmiş, özellikle de kız liseleri hızla çoğalmıştır.
Ülkemizde karma eğitim uygulanan okullarda öğretmenlerin ortak bildirimlerine göre kız öğrencilerin;
- nbsp; nbsp;Erkekler tarafından şiddete maruz kaldıkları ve bu durumun psikolojik gelişimlerinde olumsuz izler bıraktığı, korkularının arttığı ve bunu zamanla kabullendikleri,
- nbsp; nbsp;Sınıf içerisinde kız ve erkek öğrenciler arasında tartışmaların, geçimsizliklerin, liderlik yarışlarının fazla olduğu,
- nbsp; nbsp;Derse odaklanma ve motivasyon sağlanması sürecinde ilgilerinin daha çok dağıldığı,
- nbsp; nbsp;Ergenlik döneminde farklı cinsle arkadaşlık, flört gibi ilişkilere çok önem verdikleri,
- nbsp; nbsp;Kız-erkek arkadaşlığı sonrası ayrılıkların bunalımlara sürüklediği,
- nbsp; nbsp;Bu bağlamda dış görünüşlerine önem verdikleri,
- nbsp; nbsp;İletişim araçlarını çok yoğun kullandıkları ve bu durumun başarılarını çok olumsuz etkilediği ortaya çıkmıştır. Sadece kızlara yönelik eğitim kurumlarında;
- nbsp; nbsp;Derslere yönelim, ilgi ve motivasyonun daha fazla olduğu,
- nbsp; nbsp;Karakterlerinin daha rahat olgunlaştığı,
- nbsp; nbsp;Sınıf içi disiplinin ve öğretmen hakimiyetinin daha kolay sağlanabildiği,
- nbsp; nbsp;Sınıf içi gerilim ve tartışmaların daha az olduğu,
- nbsp; nbsp;Yarışma ruhunun daha gelişmiş olduğu,
- nbsp; nbsp;Öğrencilerin cinsiyete bağlı sorunlarından kaynaklanan durumlar nedeniyle psikolojik sorunlar yaşamadığı,
- nbsp; nbsp;Cinsel taciz gibi olumsuz davranışlara maruz kalmadıkları,
- nbsp; nbsp;Şiddete uğramadıkları,
- nbsp; nbsp;Dış görünümlerinden çok derslere önem verdikleri,
- nbsp; nbsp;Okulun disiplin, kurallarına yönelik muhalif ve agresif davranışların daha az görüldüğü
tespit edilmiştir.
Valide Sultan Kız Koleji eğitime yeni bir soluk getiriyor
BAŞER: NEDEN VALİDE SULTAN?
Türkiye'nin ve Türk milletinin en öncelikli konusu eğitim olmak zorundadır. Varlığımız ve geleceğimizin güvence altına alınması; bilinçli ve bilgili bireyler yetiştirilmesi isteniyorsa, eğitim tek çıkış yoludur.
Eğitimin yalnızca okulda yürütülen bir etkinlik olduğu anlayışı çoktan rafa kalkmıştır. Eğitim anne karnında başlayıp son nefese kadar devam edegelen bir süreçtir. Bireylerin öğrendiği her bilgi, ortaya koyduğu her davranış, sarf ettiği tüm sözler, bakışı, duruşu, oturuşu, yürüyüşü, yemesi, içmesi, giyimi, kuşamı… hayatın her karesi eğitimin kapsama alanı içindedir. Onun için ilk öğretmen annedir. Yarının annelerini ve eşlerini yetiştirecek okulumuza bu sebeple "Valide Sultan" adını koyduk. Milli, manevi, İslami değerlere gönülden bağlı, hoşgörülü, bağnaz olmayan, bilimsel değerlerle donanmış, çağdaş, iki dili konuşabilen, yüksek ahlaki değerlerle bezenmiş genç kızlarımızı yetiştirip yarınlara hazırlamak istiyoruz.Valide Sultan Kız Koleji eğitime yeni bir soluk getiriyor
Valide Sultan Kız Koleji eğitime yeni bir soluk getiriyor
Valide Sultan Kız Koleji eğitime yeni bir soluk getiriyor
Valide Sultan Kız Koleji eğitime yeni bir soluk getiriyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...