Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Okullara kameralı koruma

Okullara kameralı koruma

EĞİTİM Haberleri

Eğitim kurumlarının 100 metre çevresinde sigara ve alkol satışları yasaklanacak. Öğrenciler güvenlik kameralarıyla takip edilecek.

Son dönemde kullanımı artan ve ölümlere sebep olan uyuşturucu maddesi bonzai başta olmak üzere öğrencilerin bütün uyuşturucu maddelerinden korunması için okul çevrelerinde tedbirlerin artırılması için harekete geçildi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, illere "Uyuşturucu Kullanımı ve Bağımlılık ile Mücadele" konulu bir genelge gönderdi. Genelgeye göre, okulların çevresinde bulunan seyyar satıcıların önlenmesi, riskli işletme ve terk edilmiş virane mekânların tespit edilmesi amacıyla milli eğitim müdürlüğü ve kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ile gerekli tedbirlerin alınması için işbirliği yapacaklar. nbsp;Okulların güvenliğinin güçlendirilmesinde, özel güvenlik marifeti ve güvenlik kameralarının kullanılmasına yönelik imkânlar sağlanacak. Öğrencilere örnek olmaları bakımından tütün ve tütün ürünlerini kullanan öğretmen ve yöneticilerin öğrencilerin görebileceği okul çevresi gibi dış alanlarda bu tür ürünleri kullanmalarına müsaade edilmeyecek. Okul ve eğitim kurumlarının 100 metre çevresindeki büfe, kahvehane gibi yerlerde sigara ve alkollü maddelerin satışının engellenmesi için çalışma yapılacak. Her türlü sakız, şeker, çerez, oyuncak, kıyafet, takı, aksesuar ve benzeri ürünlerle tütün ürünlerine benzeyecek veya markasını çağrıştıracak ürünlerin eğitim ortamlarında dağıtımı ve satışının önüne geçilecek. Risk altında olan öğrencilerin rehberlik öğretmenleri, sınıf rehber öğretmenleri ve müdür yardımcısından oluşan bir ekip, aile ziyaretleri yaparak gelişimlerinin değerlendirilmesi yapılacak. Ayrıca; öğrenciler, stresle başa çıkma, çatışma çözme becerileri geliştirme, etkili reddetme davranışı "hayır" diyebilme, akran baskısına karşı koyma, öfke yönetimi gibi konularda eğitimden geçirilecekler. nbsp;
Gökhan KAYA / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...