Milli sporcu yerleştirmeleri için tercihler alınmaya başlandı

Milli sporcu yerleştirmeleri için tercihler alınmaya başlandı

EĞİTİM Haberleri

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) milli sporcu yerleştirme işlemleri için tercihler alınmaya başlandı

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi başvuruları bugünden itibaren 22 Ekim'e kadar yapılacak.
ÖSYM tarafından başvuruları kabul edilen adaylar, tercihlerini ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacak. Tercihlerle ilgili genel bilgiler ile tercih edilebilecek yükseköğretim programlarına ve bu programların koşul ve açıklamalarına ÖSYM'nin internet adresinden erişilebilecek.
Adaylar en fazla 8 tercih yapabilecek. Engelli adaylar, beden eğitimi ve spor öğretmenliği programlarını tercih edemeyecek. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebilecek.
ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihler işleme alınacak. Tercih işlemi, 22 Ekim 2saat 23.59'da sona erecek. Tercih süresi uzatılmayacak.
Tercih bildirimini tamamlayan adayların "Tercih Bildirim İşlemi Başarıyla Tamamlandı" uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan tercih listesinin dökümünü alarak saklamaları gerekiyor.
Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...