Temel liseler dışarıdan spor salonu kiralayabilecek

Temel liseler dışarıdan spor salonu kiralayabilecek

EĞİTİM Haberleri

Dershanelerden özel okula dönüşecek okullardan temel lise olacaklara ilişkin standartlar belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumları Standartları Yönergesinde değişikliğe gitti. Buna göre özel okul olma kriterlerini yerine getiremeyen dershanelere temel liseye dönüşmesinde bazı kolaylıklar sağlandı. Mevcut özel liselerde zorunlu olan oyun bahçesi, bilişim teknolojileri dersliği ve yemek salonu gibi alanlar temel liselerde isteğe bağlı olacak. Bu alanlar olmadan da temel liseler 2018 yılına kadar faaliyetlerini sürdürebilecek. Ayrıca spor salonu olmayan temel liseler için de formül bulundu. Bu kapsamda bir temel lisede spor salonu varsa bu en az 60 metrekare olacak. Okulda spor salonu bulunmaması durumunda ise okula en fazla 5 kilometre uzaklıkta bulunan herhangi bir spor salonu kullanılabilecek. Bunun için temel liseden dört yıllık protokol istenecek. Kapalı beden eğitim spor salonuna ilişkin yapılan yeni uygulama diğer ilkokul ve ortaokula dönüşen kurumlar için de geçerli olacak.

İBADETHANE VE KÜTÜPHANE ZORUNLU

Diğer taraftan dönüşüm programına alınan ve 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar ilkokul olarak faaliyetlerini sürdürecek kurumlarda ise müdür odası, öğretmenler odası, arşiv ve dosya odası, rehberlik ve ölçme-değerlendirme servisi odası, derslikler, kütüphane, teneffüshane, müzik dersliği, görsel sanatlar dersliği ve ibadethane zorunlu olacak.
Dönüşüm ilkokullarında, mevcut okullarda zorunlu olan öğrenci işleri bürosu, oyun bahçesi, okul öncesi eğitim dersliği, yemek salonu isteğe bağlı kurulacak.
Gökhan KAYA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...