Sınavlarda e-ders dönemi

Sınavlarda e-ders dönemi

EĞİTİM Haberleri

Bakan Nabi Avcı talimat verdi, e-ders videolarıyla sınava hazırlık dönemi başladı

Merkezi sınavlara hazırlanmak için dershaneler yerine artık okullardaki ve halk eğitim merkezlerindeki ücretsiz kursların yolunu tutan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı, yeni projeyi daha devre soktu. nbsp;
Buna göre sınava hazırlanan öğrenciler için e-ders videoları hazırlandı.Bakanlık, 26-27 Kasım'da yapılacak TEOG 1. Dönem Sınavları öncesinde 8. sınıflar için hazırlanan 260 adet e-ders videosunu EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden yayınlamaya başladı.
2013 yılında yaptığı değişiklikle SBS'yi kaldırarak 8. sınıf düzeyinde 6 dersin yazılılarını ortak sınavlarla yapılmaya başlanmasının ardından Bakan Nabi Avcı'nın talimatıyla Mart 2014'ten itibaren "e-ders" projesi hayata geçirildi.
E-ders projesi çerçevesinde Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülükle ilgili eğitim programlarındaki tüm kazanımlara yönelik olarak konu anlatım videoları EBA sistemine yüklendi. nbsp;
HD KALİTELİ DERS
E-ders videoları, EBA üzerinden HD kalitesiyle yayınlanırken, 8. sınıf öğrencileri için çekilen toplam 260 adet e-ders videosu, okulda işlenen konuları evde tekrar etmek isteyen veya çeşitli nedenlerle okula devam edemeyen öğrenciler için büyük kolaylık sağladı. nbsp;
Eğitim Bilişim Ağı (www.eba.gov.tr) internet adresi üzerinden yayınlanan videoları öğrenci, öğretmen ve velilerin çevrimdışı olarak kullanabilmesi için indirme seçeneği de sunuldu.
ÜCRETSİZ KURSLARA İÇERİK
E-ders videoları, öğrenci ve velilerin istedikleri zaman istedikleri yerden ulaşabilecekleri şekilde hem akıllı tahtalarda hem bilgisayarlarda hem de tabletlerde görüntülenebiliyor. nbsp;
Yapılan bu çalışmayla yetiştirme kurslarına devam eden öğrenciler için önemli bir içerik desteği, bu kurslara devam edemeyen öğrenciler içinse fırsat eşitliği sunuluyor.
ÖĞRETMENLER DERSLERDE KULLANABİLECEK
Ayrıca öğretmenler, videolarda anlatımlar için kullanılan sunum dosyalarını indirerek bu videolardaki etkileşimli tahta içeriklerini kendi derslerinde kullanabiliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi imkânlarıyla gerçekleştirdiği bu projede, 12 öğretmen, 6 grafiker ve 10 teknik destek personeli görev aldı. E-ders projesinin 5, 6 ve 7. sınıflar için de uygulanması amacıyla çalışmalara başlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...