Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

George Washington Üniversitesi ve Koç Üniversitesi işbirliği!

George Washington Üniversitesi ve Koç Üniversitesi işbirliği!

EĞİTİM Haberleri

George Washington Üniversitesi ve Koç Üniversitesi lisans öğrencileri arasında değişim programına başlıyor.

George Washington Üniversitesi (GW) ve Koç Üniversitesi, her iki üniversiteden öğrencilerin bir akademik yıla kadar diğer kurumda öğrenim görmesine olanak tanıyan lisans öğrenci değişim anlaşmasını imzaladı. Anlaşma, İstanbul'daki Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi'nde düzenlenen "GW Mezunlar Resepsiyonu"nda duyuruldu. Gecede konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, "George Washington Üniversitesi ile Koç Üniversitesi arasında gerçekleşen bu işbirliğinden ötürü duyduğum heyecanı belirtmek isterim" dedi. GW Rektörü Steven Knapp, "George Washington Üniversitesi Türkiye'deki akademik kurumlarla yaptığı çok sayıdaki ortaklığa değer vermektedir" derken, "Bu yeni anlaşma,öğrencilere sunduğu eğitim olanaklarıyla onları geleceğin küresel liderleri olarak aktif ve üretken bir hayata hazırlayacaktır" diye konuştu.


Mezunlar Resepsiyonu, Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi'nde, 150'den fazla George Washington Üniversitesi mezununun katılımıyla gerçekleşti. 1984 yılında GW İşletme Bölümü'nden mezun olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, 2008 yılında GW'daki Robert P. Maxon dersinde misafir öğretim üyesi olarak yaptığı konuşmanın ardından bu kez İstanbul'da mezunlara seslendi. Sözlerine, "Şahsım ve Koç Üniversitesi'nin saygın öğretim üyeleri adına, GW ile mevcut ve gelecekteki işbirliklerimizden duyduğum samimi heyecanı belirtmek isterim" diyerek başlayan Mustafa V. Koç şöyle devam etti : "Hepinizi burada görmekten ve bana güzel anılar hatırlatan GW'nun yeniden bir parçası olarak hissetmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu akşam bu etkinliğe katılmanız, hepimize ilişkilerimizi daha da güçlendirmek için olanak tanıyor. Okulumuz geleceğin liderlerini mezun etmeye devam ediyor. Washington'un kalbindeki George Washington Üniversitesi, öğrenci ve öğretim üyelerine; devlet kurumları, ajanslar, dernekler, vakıflar ve düşünce kuruluşlarındaki liderlerin ve çalışanların yanında benzersiz öğrenme ve çalışma olanakları sunuyor."


George Washington Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise, imzalanan anlaşmanın ve Mustafa V. Koç'un da katılımıyla ile gerçekleşen resepsiyonun, GW'nun Türkiye ile güçlü bağlarına örnek teşkil ettiğine dikkat çekilirken, şöyle denildi: "Türkiye, 200'den fazla GW mezununa ev sahipliği yaparken, GW da yıllardır Boğaziçi Üniversitesi ve diğer kurumlar ile bir sömestr süren veya kısa dönemli yurt dışı eğitim olanakları, misafir öğretim üyesi programları ve araştırma projeleri de dahil akademik işbirliği çalışmaları yürütüyor."


Açıklamada, Dr: Knapp'in Türkiye ziyareti kapsamında Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen Küresel İnsan Bilimleri Projesi Konferansı'na da katıldığına dikkat çekilirken, şöyle denildi: "Yüksek öğretimdeki insane bilimlerinin önemini vurgulayan Küresel İnsan Bilimleri Projesi'nin ilk konferansı Mart ayında GW'da gerçekleşmişti. Proje, Boğaziçi Üniversitesi, Al Akhawayn Üniversitesi ve GW başta olmak üzere küresel olarak bir üniversite ağı oluşturmayı hedefliyor.


GW'dan yapılan açıklama şöyle devam etti: "Küreselleşme ve disiplinlerarası işbirliğini stratejik planının bir dayanağı olarak tanımlayan GW, kaynaklarının önemli bölümünü sanat, insanbilimleri ve fen bilimleri arasında destek, burs ve eğitimler düzenliyor. GW'nın lisans öğrencilerinin yüzde 50'si yurtdışında eğitim görürken, her yıl toplam 2 bine yakın yüksek lisans ve lisans öğrencisi uluslararası eğitim ve araştırmalara katılıyor."


Yapılan açıklamada GW'nın kampüslerinde öğrenim gören uluslararası öğrenci sayısının da oldukça yüksek olduğuna dikkat çekilirken, "Öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 15'i yurtdışından geliyor. Mart 2015'te Washington'da, Bilim ve Mühendislik alanında en büyük akademik merkezlerimizden birinin açılışını yapacağız. Corcocan Sanat ve Tasarım Fakültesi ile uluslararası olarak tanınmışTekstil Müzesi'ninaçılışını da kısa süre once gerçekleştirdik" denildi.


George Washington Üniversitesi Hakkında:
nbsp;
George Washington Üniversitesi, Amerika'nın başkentinin tam kalbinde, Virginia eyaletindeki ek programlarıyla, 1821'de Kongre Kararı ile kurulmuştur. Günümüzde George Washington Üniversitesi, Columbia bölgesinin başkentindeki en büyük yükseköğretim kurumudur. Üniversite, lisans ve yüksek lisans düzeyinde kapsamlı sosyal bilimler programlarının yanında, tıp, kamusağlığı, hukuk, mühendislik, eğitim, işletme ve uluslararası ilişkiler alanlarında da lisans programları sunmaktadır. Her yıl 50 eyaletten, Columbia Bölgesinden ve 130'dan fazla ülkeden gelen çok çeşitli öğrenci George Washington Üniversitesi'nde lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına kaydolmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...