Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

23 Kasım 2014 ALES sonuçları ve soru cevapları ne zaman açıklanacak?

23 Kasım 2014 ALES sonuçları ve soru cevapları ne zaman açıklanacak?

EĞİTİM Haberleri

23 Kasım 2014 tarihinde gerçekleşen ALES sonuçları ve ALES soru cevapları ne zaman açıklanacak?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) dün yapıldı. Saat 9.30'da tüm Türkiye genelinde başladı. Sınav soru ve cevapları ÖSYM tarafından açıklanacak. ALES Sınavı gerçekleştirdi. Binlerce aday bugün sınava girdi. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı olan sınavda adaylar performanlarına göre öğretmen ve ya başka bir üst bölüme geçme hakkı kazanacaklar.

Bugün saat 09.30'da başladı ve 150 dakika sürdü. Sınavda sayısal ve sözel bölümden oluşan bir test uygulanacak. Sınavın sonuçları açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli olacak.

Sınavda yeterli puanları alan adaylar puan derecelerine göre üniversitelerde öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolara naklen atanmak ve lisansüstü eğitimi programlarında öğrenim görebilecek.

Yükseköğretim Kurulu tarafından izin verilen yükseköğretim kurumlarındaki öğretmenlik sertifika programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde de bı sınavın sonuçları kullanılırken Öğretmenlik sertifika programlarına başvuruda bulunmak isteyenlerin bu sınava girmeleri gerekiyor.

Sınava dair soru ve cevapların ise yüzde 10'luk bir kısmın ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçlarının ise 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...