TEOG'a öğrenci ayarı

TEOG'a öğrenci ayarı

EĞİTİM Haberleri

Orta Öğretime Geçiş Sistemi'ni öğrenciler geliştirecek. MEB, yeni sınav öncesi öğrenci görüşlerinden faydalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sistemini (TEOG) değerlendirmek ve geliştirmek amacıyla 9. sınıf öğrencilerinin katıldığı çalıştaylar gerçekleştirdi. Tüm okul türlerinden 432 öğrencinin katıldığı çalıştayda öğrencilere, TEOG sistemiyle ilgili olumlu ve olumsuz görüşleri, yerleştirme süreci ile ilgili sorunlar ve sisteme dair öneriler soruldu. İşte raporda öne çıkan değerlendirmeler...


OKUL MERKEZLİ EĞİTİM POLİTİKASI nbsp;


Merkezi sınavlar, ilk kez yapılmasına rağmen genel itibariyle olumlu olarak kabul edildi. Sınavlar, okul merkezli eğitim politikası oluşturarak okul dışı eğitim kurumlarına duyulan ihtiyacı azalttı. Ortaöğretime geçişte öğretmenlerin rolünü daha etkin kılan sınavlar, okula devamlılığı da artırdı. Öğrencilerin gözünde sınavlar, sınav kaygısını sürece yayarak azaltma, telafi imkânı da sağlayarak tek sınavdan kaynaklanan olumsuzlukları giderme yönünde başarılı oldu.


TOPUK SESİ DİKKAT?DAĞITIYOR


Öğrenciler, nbsp;olumsuz görüş kısmında ise öğretmenlerin giyindikleri topuklu ayakkabıların sesinden rahatsız olduklarını belirtti. Öğrenciler, gözetmenlerin birbiriyle konuşmalarının da olumsuz etki oluşturduğunu söyledi. Bu kapsamda uzmanlar çözüm önerilerinde gözetmen öğretmenlerin seçiminde bir kriter oluşturulması gerekliliğine yer verdi. Kadın öğretmenlere gözetmenlik görevi sırasında topuklu ayakkabı giymemeleri noktasında uyarılması nbsp;düşünülüyor.


TERCİH SİSTEMİ GENİŞLETİLMELİ


ÖTE yandan raporda sınav aralarının öğrenciler üzerinde stresi azaltıcı bir etkisinin olduğu belirtti. Öğrencilerin şikâyetlerin en başında ise nakil sürecinde yaşanan sıkıntılar yer aldı. Uzmanlar, nakilde yaşanan olumsuzluklara öneri olarak; öğrencilerin istedikleri okulları belirttikleri A grubu tercihlerinde sayı artırımı ve gitmek istenilen okul türünün belirtildiği B grubu tercihlerinin ise yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini aktardı.


RAPORA GÖRE?ADIM ATILACAK


Öğrenciler, nbsp;Sahaya inerek öğrencilerin gözüyle TEOG'u değerlendiren ve öğrencilerden gelen görüşlere son derece önem veren Milli Eğitim Bakanlığı, sınavda yaşanan sorunların yeniden yaşanmaması için çalıştay raporu ile uzmanların görüşleri alacak. Bu rapora göre yeni sınav sisteminin değişiklikleri yapılacak. nbsp;STAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...