Ehliyet Sınav Sonuçları belli mi? (MTSAS, EHLİYET SINAV SONUÇLARI)

Ehliyet Sınav Sonuçları belli mi?  (MTSAS, EHLİYET SINAV SONUÇLARI)

EĞİTİM Haberleri

10 Ocak günü yapılan Ehliyet Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak. Ehliyet Sınav Sonuçlarının 20 Ocak günü MEB üzerinden açıklanması bekleniyor

10 Ocak günü yapılan Ehliyet Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak. Ehliyet Sınav Sonuçlarının 20 Ocak günü MEB üzerinden açıklanması bekleniyor...Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan 2015 yılının ilk sınavı olan 10 ehliyet sınavına dair soru ve cevaplar ile cevap anahtarı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki ehliyet sınav sonuçları ne zaman belli olacak?Yılın ilk ehliyet sınavı gerçekleştirildi. Bu yıl ilk kez yapılan ve yeni sistemin ilk sınavı olan Motorlu Taşıtlar Sürü Adayı sınavı (MTSAS) MEB tarafından gerçekleştirildi.10 Ocak ehliyet sınav soru ve cevaplarının ise sınavın ardından meb.gov.tr adresi üzerinden sınav sonuçlarının ise açıklanması beklenmektedir.Ehliyet sınavında sonuçlar ise yaklaşık 10 gün sonra açıklanmaktadır. Sınav sonuçlarının ise bu bilgi doğrultusunda 20 Ocak 2015 Salı tarihinde açıklanması beklenmektedir.Sürücü adayların sınav sonrası 'ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusu üzerine günlerdir merakla beklediği haber geldi. 10 Ocak ehliyet sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. nbsp;

EHLİYET SINAV SONUÇLARI nbsp;TIKLA SORGULA nbsp;

Sürücü adaylarının, trafikte araç kullanabilecek yeterliliğe sahip olduklarını göstermekte olan sürücü belgelerini almak için teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamadan oluşan bir ehliyet sınavına girmeleri gerekmektedir. 6 Eylül ehliyet sınavı da diğer sınavlar gibi adayların teorik bilgisini test edebilmek amacıyla yazılı olarak uygulanacaktır. Adaylar, yazılı sınavı geçmeleri halinde ise uygulamalı olarak yapılan direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklardır.

SINAV SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI!

10 Ocak 2015 tarihli Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı soruları ve cevap anahtarı açıklandı. Şimdi ise 10 Ocak'ta yapılan ehliyet sınavı sonuçları bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınav sonuçları ise 20 ocak tarihlerinde belli olacak.

2015 YILI MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAV TAKVİMİ

MTSAS 2015-1 Sınavı 10 Ocak 2015

MTSAS 2015-2 Sınavı 21 Mart 2015

MTSAS 2015-3 Sınavı 27 Haziran 2015

MTSAS 2015-4 Sınavı 22 Ağustos 2015

MTSAS 2015-5 Sınavı 10 Ekim 2015

MTSAS 2016-6 Sınavı 12 Aralık 2015

SON TARİH 29 MAYIS

2015 MEB MTSAS Sınav Soruları ve Cevapları - TIKLA

Emniyet yetkilileri, sertifikaların ehliyete dönüştürme süresinin 29 Mayıs 2015'te dolacağı uyarısında bulundu. Sürücü sertifikalarını ehliyete dönüştürmek isteyen vatandaşlar, trafik tescil şubelerine akın etti. Emniyet yetkilileri, ehliyet dönüştürme süresinin 29 Mayıs 2015 tarihinde dolacağı uyarısında bulundu.

Sürücü sertifikasını ehliyete dönüştürmek isteyen vatandaşlar, trafik tescil şubelerine gitti. Ankara Emniyet Müdürlüğüne girmek isteyen vatandaşlar, uzun kuyruk oluşturdu. Ankara Trafik Tescil Şube Müdürlüğü içerisinde de pek çok yere konuyla ilgili yazı asıldı, anonslar yapıldı. Yoğunluk üzerine vatandaşlara bilgisayarlı randevu sisteminden hafta sonlarına da sıra verilmeye başlandı. Emniyet yetkilileri, 2014 öncesinde sertifika sahibi olan vatandaşların sürücü belgesi için 29 Mayıs 2015'e kadar zamanları olduğunu bildirdi. Yetkililer, 2014 yılından itibaren alınan sertifikaların geçerlilik süresinin ise 2 yıl olduğunu kaydetti.Ankara Emniyet Müdürlüğü de 2014 öncesi sertifikaların 29 Mayıs 2015'e kadar, 2014 ve sonrasında alınan sertifikaların da 2 yıl geçerlilik süresi olduğuna dair internet sitesinde duyuru yaptı.Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz, daha önce yaptığı açıklamada, sürücü belgesi sertifikası alanlar için sürenin yılbaşında dolacağını söylemiş, ancak bu tarihi 29 Mayıs 2015 olarak düzeltmişti.

Başkalarının yerine ehliyet sınavına girdiler: 111 gözaltı!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 10 Ocak 2015 tarihinde yapılan ehliyet sınavında kopya çekileceği ve para karşılığında sınava girecek jokerlerin ayarlandığı bilgisine ulaşıldığı belirtildi. nbsp;

Açıklamada "10 Ocak 2015 günü ilimiz Yenişehir ilçesi dahilinde bulunan 15 okulda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince gerekli emniyet tedbirleri alınmış, görevlilerimizin sınav görevlileri ile sağlamış oldukları koordinasyon neticesinde, sınav girişi ve çıkışında başkasının yerine sınava giren ya da girmeye teşebbüs eden 111 joker şahıs yakalanmış ve yapılan üst aramasında kursiyer şahıslara ait 112 adet nüfus cüzdanı ve 9 adet sınav giriş belgesi ele geçirilmiş, toplam 223 şüpheli şahsa "Resmi ve Özel Belgede Sahtecilik" suçundan işlem yapılmıştır" denildi.

Sürücü Belgesi Başvuru Evrakları

Diploma Fotokopisi (Aslı veya Noter tastkli) veya Öğrencilerden 2 adet öğrenci belgesi asıl olacak

Nüfus Cüzdan Fotokopisi

7 Adet Fotoğraf nbsp;

Savcılıktan Temiz Kağıdı ( Adliyeden Ehliyet için olacak veya Beyan Dilekçesi)

Sağlık Raporu (Tek tabibten veya hastaneden sürücü olur raporu Aile hekimleri ücretsiz veriyor) nbsp;

Evli Bayanlardan Evlilik Cüzdanı Fotokopisi nbsp;

Kan Gurubu Kartı nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...