Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O okullar Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırılacak!

/ Kaynak: AA
O okullar Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırılacak!

EĞİTİM Haberleri  / AA

Bakan Avcı, yurt dışındaki okulların kapatılmasıyla ilgili sürecin Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini, gelecek hafta açıklama yapılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına ilişkin "Bu okullarla ilgili olarak da yükselen bayrak inmez. Türk devletinin gücü de her yerde bu bayrağa dalgalandırmaya hamd olsun yeter. Devlet, hükümet ve millet olarak biz üzerimize düşeni her yerde hakkıyla yerine getiririz, buna da gücümüz yeter" dedi.
Avcı, ziyaret ettiği Çağatay İlkokulundaki karne dağıtımı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Bakan Avcı, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına ilişkin soruya, "Bu konuyla ilgili açıklamayı önümüzdeki hafta içinde yaparız. Hazırlıklarımız gerçekten son aşamada. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde ayrıntılı açıklamayı da yaparız" yanıtını verdi.
Söz konusu okulların kapatılmasından sonraki süreçle ilgili soru üzerine ise Avcı, "Hepsiyle ilgili çalışmamız var. Onlarla ilgili pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda muhtemelen bir sunumumuz olur, sonrasında açıklarız" ifadesini kullandı.
Avcı, "Bu okullarla ilgili olarak da yükselen bayrak inmez. Türk devletinin gücü de her yerde bu bayrağa dalgalandırmaya hamdolsun yeter. Devlet, hükümet ve millet olarak biz üzerimize düşeni her yerde hakkıyla yerine getiririz. Buna da gücümüz yeter" dedi. nbsp;


"Hiçbir sorun yok"
TEOG sınavlarında çok fazla öğrencinin birinci olmasına ilişkin soruya karşılık da Avcı, bunların normal yazılı sınavlar olduğunu belirterek, okullardaki kontrollü denetimin Milli Eğitim Bakanlığınca yapıldığını, soruların Bakanlıkça gönderildiğini ve değerlendirmenin de yine Bakanlık tarafından gerçekleştirildiğini aktardı.
Avcı, bu sınavlara 1 milyon 300 bine yakın öğrencinin girdiğini bildiren Avcı, bunlardan bütün soruları doğru yanıtlayan öğrenci sayısının böyle çıkmasının çok şaşırtıcı olmadığını ifade etti. nbsp;
"Belki çok mu kolay olduğu sorulabilir, aksi de her zaman tartışma konusu olur" diyen Avcı, şunları kaydetti:
"Zaman zaman tersinden de eleştirilir, yani soruların çok zor olduğu eleştirileri de gelir. O bakımdan sınavların güvenliği, sağlıklı yapılıp yapılmadığı konusunda bizim bir endişemiz yok. Sınav güvenliği sağlanmış, sorular soru sorma tekniklerine uygun olarak hazırlanmış, cevaplar da uygun bir şekilde değerlendirilmiş, hiçbir sorun yok. Ancak çocuklarımızın bu başarısıyla sevinmemiz lazım. Buna birtakım soru işaretleriyle gölge düşürmek yerine daha çok sayıda öğrencimizin aynı başarıyı göstermesini dilememiz lazım."
Öğrencileri kutlayan, öğretmenlere de özellikle teşekkür eden Avcı, "Bu karneler sadece çocuklarımızın karneleri değil, başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere hepimizin karneleri. Medyanın da karnesi bunlar, sizin de eğitim konularına gösterdiğiniz duyarlılığın bu karnelerde payı var. Hepimiz bir şekilde eğitimdeki durumumuzu görüyoruz. Bu sonuçlar, daha iyiye gitmekte olduğumuzu göstergeleridir. O bakımdan eleştirilecek değil sevilecek bir durum" değerlendirmesinde bulundu. nbsp;

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...