AOF Sınav Soruları ve Cevapları bellirlendi (AÇIKÖĞRETİM SINAV SORULARI)

AOF Sınav Soruları ve Cevapları bellirlendi (AÇIKÖĞRETİM SINAV SORULARI)

EĞİTİM Haberleri

AOF öğrencileri 24-25 Ocak tarihlerinde güz dönemi final sınavlarına girdiler. Peki Açıköğretim (AÖF) final soru ve cevapları açıklandı mı, öğren.

AOF öğrencileri 24-25 Ocak tarihlerinde güz dönemi final sınavlarına girdiler. Peki Açıköğretim (AÖF) final soru ve cevapları açıklandı mı, öğren.. AÖF güz döneminin final sınavı hafta sonu yapıldı. Binlerce öğrenci AOF sınavına girdi şimdi ise büyük bir merakla sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Bu sırada da AÖF sınav soru ve cevaplarından kendi puanalrını hesaplamak istiyorlar. Peki AOF sınav soru ve cevaplarına nereden erişebilirler. Haberimizdeki linke tıklayarak AÖF Güz dönemi final soru ve cevalarına ulaşamnız mümkündür. AÖF ile ilgili daha fazla bilgi ve detaylara tg.com.tr'de ulaşabilirsiniz. 2015 Açık Öğretim Programları Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavlarının 24-25 Ocak 2015 tarihlerinde, saat: 09:30 ve 14:00 olarak dört oturum halinde yapıldı. AÖF soru ve cevapları açıklandı. 24-25 Ocak tarihlerinde yapılan 2014-2015 AÖF dönem sonu final sınavı soruları cevapları AÖF'nin resmi sitesine yüklendi. Öğrenciler http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr/ linkinden final sınavı soru ve cevaplarını görebilecek. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yayınlanan AÖF soru ve cevapları yönergesi kafalardaki tüm soru işaretlerine cevap veriyor:

Anadolu Mobil Uygulaması

Ayrıca Anadolu Üniversitesi (AÖF) sınav sonuçları için yeni bir uygulamaya geçti. AÖF sınavlarına girip sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar için Anadolu Mobil Uygulaması devreye sokuldu. Açıköğretim sistemindeki öğrencilerin, öğrenim durumları gibi konular hakkında bilgi veren, almış oldukları dersler, sınav sonuçları, sınav sorumluluk üniteleri ve öğrenme ortamlarına erişimini sağlayan güzel bir uygulama ile karşımızda. Anadolu mobil uygulaması ios cihazlar (iPhone-iPad) haber0.net için App Store'da Andıroit cihazlar için ise Google Play Store'da bulunmaktadır. Yakında Windows Phone sürümü'de geliştirilip uygulanacaktır.

AOF Sınav Soruları ve Cevapları bellirlendi (AÇIKÖĞRETİM SINAV SORULARI)

Anadolu Üniversitesi Soru Ve Cevaplarına ulaşma yönergesi:

Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri 2001 yılından bu yana sınav soruları ve cevap anahtarları e-Kitap biçiminde yayınlanmaktadır. Öğrenciler TC kimlik numarasıyla oturum açarak (Açıköğretim Fakültesi oturum açma sayfası: için tıklayınız) "Fakülte" başlığından "Sınav Soruları" seçeneğine, "Bölüm" başlığından öğretim yılını, "Ders" başlığından istenen sınavı seçerek sınav sorularına erişebilirler.Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencisi iseniz, "T.C. Kimlik Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz.

Eğer fakültede bu sistemle öğrenim gören Batı Avrupa Programı öğrencisi iseniz, "Öğrenci Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Anadolu Üniversitesi örgün program öğrencileri de portalda "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir. Yabancı uyruklu örgün program öğrencileri portalda "9..." ile başlayan "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir.Eğer öğrencimiz değilseniz, yukarıdaki kutucuğa "konuk" yazarak e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Ancak bu durumda, çoğu hizmetimizden sınırlı olarak yararlanabilirsiniz. Öğretim Üyeleri, kendilerine bildirilen kullanıcı adı ve şifreleri ile sistemde oturum açabilirler.

AÇIKÖĞRETİM E-ÖĞRENME PORTALI İÇİN TIKLA nbsp;

İnternet Explorer'da güvenlik ve gizlilik ayarları varsayılan düzeyden daha yukarda olmamalıdır. Sınavlar ise; Güz Dönemi Ara Sınavı 6-7 Aralık 2014, Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 24-25 Ocak 2015, Bahar Dönemi Ara Sınavı 25-26 Nisan 2015, Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı ise 6-7 Haziran 2015 tarihlerinde yapılacak.AÖF ara sınavları yaklaşıyor. 6-7 Aralık tarihlerinde yapılacak olan AÖF güz ara sınavları öncesi öğrenciler sınavlarda hangi konular ve ünitelerden sorular çıkacak, müfredata göre nerelere çalışmalıyım sorularının cevaplarını merak ediyorlar. AÖF ara sınavlarında hangi konu ve ünitelerden soru çıkacağını Açık Öğretim Fakültesi internet sitesi üzerinden yayınladığı Sınav Sorumluluk Üniteleri Kitapçığı ile öğrenciler ile paylaşıyor.

AÖF çıkmış sorular sayesinde eski AÖF sınavlarına ulaşabilir ve örnek sorular çerçevesinde öğrenciler sınavlara çalışabilirler. Bu kaynak öğrencileri AÖF sınavlarına nasıl çalışılır sorusundan da büyük ölçüde kurtarıyor. Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir. Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır.Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar Sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7.yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.

Öğrencilerin oturduğu semt ve ilçeye göre seçtiği sınav merkezi kapsamında bulunan okullara öğrencilerin sorumlu olduğu dersler, kayıtlı bulundukları yarıyıl vb. ölçütler göz önüne alınarak bilgisayar sistemiyle ve birbirini takip eden düzen içerisinde sınav ataması yapılmaktadır.Üniversitemiz, sınav merkezine ulaşımın kolay sağlanması, öğrenci yoğunluğu ve sınav yapılacak binaların sınava uygun olup olmadığı gibi kriterleri de göz önüne almaktadır. Toplu sınav ataması anında herhangi bir öğrencinin yerinin değiştirilmesi kendi koşullarına benzer gruptan ayrılarak başka bir salon veya binaya atanması mümkün değildir.

Öğrenciler ikamet ettikleri semte göre uygun olan üniversitemiz tarafından belirlenen sınav merkezlerini seçebilmektedir. Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup öğrenciler Cumartesi-Pazar günleri sabah ve öğleden sonra dört oturumda sınavlara katılmaktadırlar.sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa'da aynı saatlerde sabah 9.30'da, öğlenden sonra 14.00'da yapılmaktadır. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır.

Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği "Sınava Giriş Belgesi"nde belirtilmektedir.Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde Öğrenci Girişi bölümünden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak veya AÖF Bürolarındanalacaklardır. Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir. Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.

AÖF sınav ve değerlendirme sistemleri

1. Yıllık Mutlak Sistem

Yıllık mutlak sistemde dersler dönem esasına göre değil, yıl esasına dayalı olarak belirlenmektedir. Sisteme kayıt yaptıran veya kayıtlı olup kayıt yenileten öğrenciler bir öğretim yılında sorumlu olduğu derslerden ara ve yıl sonu sınavlarına girerler. Yıl sonu sınavında başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına girerler.


Öğrencilerin bir dersten başarılı olabilmeleri için önceden belirlenen not ölçüsüne ulaşması beklenmektedir. Bir başka deyişle, mutlak değerlendirmede ulaşılması gereken standartlar önceden belirlenmektedir. Öğrencinin aldığı notların, belirlenen bu standartlara ulaşması gerekmektedir. Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde daha önceki öğretim yıllarında yıllık mutlak sistemde öğretim yapılan programlarda geçme notu; ara sınavın %30'u yıl sonu veya bütünleme sınavının %70'nin toplamının en az 50 puan olması gibi bir ölçüt önceden belirlenmektedir.Geçme notunun anlamı, alınan puanın belirlenen standart ile aynı ya da yüksek olmasıdır; kalma notunun anlamı ise alınan notun belirlenen standardın altında olması demektir. Dersin zorluk derecesi, öğrencinin potansiyeli, ilgi, yetenek ve beklentilerine bakılmaksızın, öğrencilerden her dersten önceden belirlenen başarı sınırına ulaşması beklenir. Bir öğrencinin başarısı, başka bir öğrencinin başarısından bağımsızdır.

2. Dönemlik-Kredili Sistem

Kredili sistem olarak uygulanan sistem literatürde değişik adlarla anılmaktadır. Bunlar; ders geçme, kredili sistem, bireyselleştirilmiş sistem, seçmeli sistem gibi. Tüm bu sistemlerin ortak yanı öğrenciyi merkeze almaları ve öğrencinin yararını ön planda tutan yaklaşımlara dayandırılmış olmalarıdır. Kredili sistemin özellikleri şu şekilde sıralanabilir; Öğrenci merkezlidir.

Her öğrenci potansiyeli oranında başarılı olur. Her öğrencinin her dersten aynı öl-çüde başarılı olması beklenmez. Öğrenciler, ilgileri, yetenekleri, amaçları ve beklentileri doğrultusunda kendi öğre-nimlerini gerçekleştirirler. Öğrenme bireyin sorumluluğundadır.Program, birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü sınıf dersleri olarak ayrılmaz, ancak dersler ile ilgili koşullar vardır. Kredili sistemin amacı, her öğrencinin kendi ilgi, istek ve yeteneğine göre yönlendirilme-sine, geliştirilmesine, belirli alanlarda yetiştirilmesine ve başarısızlıktan çok, başarının değerlendirilmesine olanak sağlamaktadır.

BAHAR DÖNEMİ DERS TRANSFERİ VE MUAFİYET DERS İŞLEMLERİ


Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II, Yabancı Dil I – II, Temel Bilgi Teknolojileri I – II ders/dersleri için 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi ders transferi ve muafiyet başvuruları ile ilgili açıklamalar aşağıdadır.


Daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde kayıtlı iken yukarıda adı geçen veya bunlara eşdeğer ders/dersleri almış ve başarmış ya da mezun olmuş öğrencilerin kayıtlı olduğu programdaki muafiyet işlemleri ilgili Fakülte tarafından yapılır.Daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine ÖSYM Öğrenci Numarası ile kaydı bulunanlar diğer bir deyişle bu kaydında T.C. kimlik numara bilgisi bulunmayan öğrenciler, muafiyet işlemleri için 26 Ocak – 13 Şubat 2015 tarihleri arasında AÖF Bürosuna başvuracaklardır.


"2014 Öğrence Seçme ve Yerleştirme nbsp;Sistemi nbsp;(ÖSYS) ile yerleştirilenlerin " kayıt hakkı kazananların nbsp;internetten başvuru işlemleri nbsp;http://kayit.anadolu.edu.tr nbsp;adresinden, kayıtları da açıköğretim fakültesi (AÖF) bürolarından yapılacaktır. nbsp;
nbsp;İnternet Başvuru Adımları
Açıköğretim, nbsp;iktisat, işletme fakültelerine 2014 Öğrenci nbsp; Seçme ve nbsp;Yerleştirme Sistemi nbsp;(ÖSYS) ile yerleştirilenler, internet başvuru sitesinin ana sayfasındaki nbsp;"ÖSYS Yeni Kayıt" linkine tıklayarak internetten başvurularını gerçekleştireceklerdir. nbsp;
Başvuru sitesinde öncelikle başvuru yapacağınız kayıt türünü tıklayarak nbsp;"BAŞVURU" sayfasına gelip, sayfada bulunan nbsp;açıklamaları okuduktan sonra nbsp;verilen komutlara devam ederek nbsp;"BAŞLA" tuşuna basılır. Gelen sayfada ve devamındaki sayfalarda, ilgili programa ait istenen nbsp;alanları açıklamalar doğrultusunda nbsp;doldurarak " İLERİ" tuşuna basılır. nbsp;
• nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Öğrencinin ÖSYS'ye başvuru esnasında nbsp;verdiği dijital fotoğraf kimlik kartında ve fakülte kayıtlarında da kullanılacaktır. Bu fotoğraf açıköğretime kayıt esnasında internet başvuru esnasında kayıt sayfasında yer alacaktır. Fotoğrafını değiştirmek isteyen adaylar, internet başvuru adımlarında gözükecek fotoğrafın altında nbsp;"YENİ RESİM YÜKLE, GÖZAT " butonları vardır. Bu linklere tıklayarak fotoğraflarını değiştirebilirler. nbsp;
Öğrenciden dijital ortamda alınan veya internet kaydı esnasında öğrencinin sisteme yüklediği fotoğraf nbsp;kayıt yapan AÖF büro görevlisi tarafından incelecek, kayıt koşullarına uygun fotoğraflar nbsp;kabul edilecektir. nbsp;
Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra ekrana beyan ettiğiniz tüm bilgileriniz gelecek, verdiğiniz bilgileri kontrol ettikten sonra nbsp;bir yanlışlık yok ise "Yukarıdaki Tüm Bilgilerin Doğruluğunu Kabul ve Beyan Ediyorum" açıklamasının yanındaki kutucuk işaretlenerek, nbsp;"TAMAM " tuşu tıklanır. nbsp;
Başvurunuzun kabulünden sonra nbsp;sitenin size linkini verdiği dosyayı bilgisayarınıza indirip yazıcıdan dökümünü almanız gerekiyor. Bu dosya içerisinde ;
- nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;İnternet başvuru belgesi nbsp;
- nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Öğrenci bilgi formu
- nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Fotoğraflı-imzalı form
- nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Başvuru ve kayıt bilgilerinden oluşan iki sayfalık bir nüsha vardır. nbsp;Bu belgelerin yazıcıdan siyah, okunaklı bir biçimde dökümünü almanız gerekiyor. nbsp;
Yukarıda açıklanan adımları tamamladığınızda nbsp;başvuru işleminiz bitmiştir. Yaptığınız başvuruyu nbsp;http:/kayit.anadolu.edu.tr nbsp;adresindeki " BAŞVURU DURUMU" başlığı altındaki kutucuğa nbsp;T.C. kimlik numarasını yazdıktan sonra "GÖRÜNTÜLE" tuşunu tıklayarak kontrol edebilirsiniz. nbsp;
Başvuruyu tamamladıktan ve İnternet başvuru belgesi ile Başvuru ve Kayıt Bilgileri sayfalarının dökümleri alındıktan sonra, verdiğiniz bilgilerde bir hata olup olmadığını dikkatlice kontrol nbsp;ediniz. nbsp;Bilgilerinizde bir hata var ise 30 dakika geçtikten sonra tekrar başvuru yapınız. nbsp;
İnternet Başvurusu Sonunda Yazıcıdan Dökümü Alınacak Belgeler nbsp;
İnternet başvurusu sonunda yazıcıdan iki sayfalık nbsp;döküm alacaksınız. Alacağınız dökümün 1. Sayfasında "İnternet Başvuru Belgesi", Fotoğraflı-İmzalı Form" ve Öğrenci Bilgi Formu", 2. Sayfasında ise "Başvuru ve Kayıt Bilgileri" bulunur. nbsp;
Başvuru ve Kayıt Bilgileri : nbsp;Dökümünü aldığınız bu sayfa internet başvurusunda verdiğiniz bilgiler, kayıt tarihleri, sınav tarihleri ve öğrenciliğiniz sırasında size yararlı olacak kısa bilgilerden oluşacaktır. Bu sayfa internet sayfasındaki bilgileri kontrol edebilmeniz amacıyla size verilmiş olup nbsp; öğrencide kalacaktır. nbsp;
Kayıt İçin Gerekli Belgeleri Hazırlayan adaylar; nbsp;
"Öğretim Gideri " ödemesini nbsp;T.C kimlik numaraları ile Vakıfbank'a yapmalıdırlar. nbsp;
Adaylar banka ödemelerini yaptıktan sonra kayıt yaptıracağı AÖF bürosuna kayıt belgelerini teslim etmek zorundadırlar. nbsp;
Kayıt belgelerini Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne, Açıköğretim, İktisat, İşletme fakültelerine, AÖF bürolarına nbsp;posta ile gönderen adayların kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.
Kayıt işlemleri illerdeki AÖF bürolarında yapılacaktır. AÖF bürolarının nbsp;yayınlanan AÖF kılavuzunda bulabilirsiniz. nbsp;
Kayıt işlemlerinizin hızla tamamlanabilmesi için gerekli kayıt belgeleri eksiz olarak tamamlanmalı ve belirtilen kayıt tarihlerinin nbsp;ilk günlerinde kayıtlarınızı yaptırmanız önerilir. nbsp;
nbsp;
-Anadolu Üniversitesi 2014-2015 kayıt işlemleri yukarıdaki gibidir.
-Atatürk Üniversitesi'nde ise nbsp;Açıköğretim nbsp;sınavları bir eğitim-öğretim yılı içerisinde her dönem için bir adet ara sınav, yarı yıl sonu sınavı ve bütünleme sınavı yapılmaktadır. Ara sınavlar LMS sistemi üzerinden online olarak, yarı yıl sonu ve bütünleme sınavları ülke çapında gerçekleştirilen merkezi sınavlarla yüz yüze gerçekleştirilmektedir.
- İstanbul Üniversitesi açıköğretim fakültesinde ise sistem Anadolu Üniversitesi'ne nbsp;benzer şekildedir.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...