Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MEB'den yapay zekalı dijital eğitim

/ Kaynak: AA
MEB'den yapay zekalı dijital eğitim

EĞİTİM Haberleri  / AA

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere uygun dijital eğitim içerikleriyle ders çalıştırabilen bilgisayar yazılımı geliştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrencilere bilgi düzeylerine göre bir öğrenme haritası çıkarıp buna uygun dijital eğitim içeriklerini seçip ders çalıştırabilen yapay zekalı bilgisayar yazılımı geliştirdi.

"Bireyselleştirilmiş öğrenim yönetim sistemi" adı verilen yazılım, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren öğrencilerin hizmetine sunulacak.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Dinçer Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FATİH projesinde dijital eğitim içerikleri konusunda önemli mesafeler alındığını ifade etti.

MEB'in Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA), dünyanın en büyük eğitim portalı haline geldiğini belirten Ateş, portala 150 binin üzerinde dijital eğitim içeriğinin yüklendiğini kaydetti.

Eğitim sektöründe içerik ihtiyacının, tamamlanıp sonuca ulaşılan bir ihtiyaç olmadığını vurgulayan Ateş, "Vücuda taze kan pompalar gibi, sürdürülebilir bir şekilde, kazanımları öğrencinin öğrenme düzeyine uygun olarak daha kısa zamanda edindirecek yeni içerikleri dijital eğitim sistemimize katmak gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

nbsp;FATİH Projesi bütçesinden 50 milyon TL'nin Bakan Nabi Avcı'nın talimatıyla dijital içeriklere ayrıldığını, ayrıca Avrupa Birliği IPA projesi kapsamında dijital içeriklere 10 milyon avroluk bütçenin ayrıldığını kaydeden Ateş, bakanlığın dijital eğitim yayıncılığı sektöründen 60 milyon lira alım yapacağını açıkladı.

Bu bütçeyle dijital eğitim sektörünün ciddi anlamda güçleneceğini vurgulayan Ateş, "Bu kaynak, belki de sektöre tetikleme mekanizması oluşturacak. Özellikle bölgemizde dijital eğitim yayıncılığı üssünü Türkiye'de oluşturmamız mümkün olacak" dedi.

Yeni yazılım yapay zekayla çalışıyor

Ateş, MEB uzmanlarının, işbirliği yaptıkları kurumlarla birlikte öğrenciler için EBA portaldaki içeriklere akıllı bir sistemle ulaşabilecekleri "bireyselleştirilmiş öğrenim yönetim sistemi" adında yeni bir yazılım geliştirdiklerini bildirdi.

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...