Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TEOG deneme sınavında tablet bilgisayar kullandılar

/ Kaynak: AA
TEOG deneme sınavında tablet bilgisayar kullandılar

EĞİTİM Haberleri  / AA

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının tablet bilgisayarlar kullanılarak on-line deneme uygulaması gerçekleştirildi.

Bursa'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen "e-öğrenme" projesi kapsamında, bir ortaokulun 8'inci sınıf öğrencilerine, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının tablet bilgisayarlar kullanılarak on-line deneme uygulaması gerçekleştirildi.

Merkez Nilüfer ilçesindeki Koç Ortaokulu'nda, 5 derslikte gerçekleştirilen deneme sınavına 75 öğrenci katıldı.

Öğrenciler tablet bilgisayarları kullanarak, Türkçe, İngilizce, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Matematik ile İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden soruları iki oturumda cevapladı. Sınavla ilgili tüm aşamalar elektronik ortamda anlık izlenebildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, "moodle" olarak tanımlanan uzaktan öğrenme uygulamasının bir parçası olan "e-sınav" uygulamasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Moodle uygulamasının, dünyanın pek çok üniversitesi ve ortaöğretim kurumunda kullanılan açık kaynak kodlu e-öğrenme platformu olduğunu aktaran Sarıkaya, şöyle konuştu:

"Moodle uygulamasının, bildiğimiz uzaktan eğitim modellerinden farklı özellikleri vardır. Karşılıklı etkileşim ve iletişime müsait bir ortamdır. En önemli özelliklerinden biri de açık kaynak kodlu olmasıdır. Yani siz de bir yazılım yapabilir ve bunu moodle sistemine ekleyebilir, bunu bütün dünyayla paylaşabilirsiniz. Moodle'ın bin 300 alt uygulaması vardır. Bu okulumuzda söz konusu alt uygulamalardan biri olan 'e-sınav'ı gerçekleştirdik. Sınavın bütün aşamaları, sistem yöneticisi tarafından başından sonuna takip edildi. Hangi sınıfta hangi öğrencinin ne durumda olduğunu anında görüntüleyebildik. Ayrıca sınav bittikten sonra da sonuçları ve analizleri hemen belli oldu."

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...