Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Geleceğin moda tasarımcıları yetişiyor

/ Kaynak: İHA
Geleceğin moda tasarımcıları yetişiyor

EĞİTİM Haberleri  / İHA

İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu'nda uygulamalı eğitimle, üretecekleri ürünlere marka opluşturacak moda tasarımcılar yetişiyor

Moda Tasarım Program Başkanı Öğr. Gör. Nihal Bolkol moda tasarım programının misyonunun, öğrencilere çok boyutlu ve disiplinler arası eğitim vererek moda, tekstil ve konfeksiyon sektöründe veya bireysel olarak moda olgusunu, tasarım kriterlerini, moda trendlerini, dokuma, örme, baskı, haute couture, konfeksiyon, aksesuar, iç mekan tasarımı ve üretimi alanlarında danışılan kişiler olmalarını sağlamak olduğunu belirtti.


Moda Tasarım Program Başkanı Bolkol öğrencilerin ayrıca, uygulamalı eğitimle teknik, estetik ve artistik değer katarak, üretecekleri ürünlerin tasarım boyutuna marka oluşturabilecek ve sektörün en çok tercih ettiği yetkin moda tasarımcılar yetiştirmek olduğunu vurguladı. Moda Tasarım Program Başkanı Bolkol şunları söyledi: "Amaçlanan hedefe ulaşmak için eğitim ve öğretim verilirken, kurulan stüdyolarda dokuma ,örme ve baskı makinalarını öğrencilerin işlevsel olarak kullanmaları, moda tasarım ile ilgili koleksiyonları için dikiş ,overlok vb. makinaları kullanıyor olmaları sağlanmakta , bilgisayarda, kalıp ve tasarım programları ile donatılmaktadır. Bütün bunların yanı sıra moda tasarım bölümü, sektörün kalkınmasına ilişkin projeler üreten ve uluslararası gelişmeleri gözlemleyerek yeni tasarım yöntemleri ile kurgulayarak meslek alanlarına yönelik katkıda bulunmaya özellikle önem vermektedir."


İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programı'nın her yıl belirlenen bir tema doğrultusunda bitirme projesi gerçekleştirdiğine dikkat çeken Moda Tasarım Program Başkanı Öğr. Gör. Nihal Bolkol, proje kapsamında belirlenen temaya uygun olarak ürün tasarımlarının yapıldığını ve koleksiyon hazırlanarak üretimin gerçekleştirildiğini söyledi.


SON 10 YILIN KOLEKSİYONLARI
Proje temalarını belirleme aşamasında Türk kültürüne, tarihine ve aynı zamanda arkeolojik zenginliklere dikkat çektiklerini aktaran Moda Tasarım Program Başkanı Öğr. Gör. Nihal Bolkol bölümün kurulduğundan bu yana ilgili koleksiyonları hakkında şu bilgileri verdi: "2009 yılında, Küçükçekmece gölünde yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda ortaya çıkarılan batık şehir Bathonea'yı konu alan "Bathonea" isimli koleksiyon, 2010 yılında, UNESCO Kültür Mirası kapsamında değerlendirilen Nemrut'u konu edinen "Güneş Nemrut'tan Doğar" isimli koleksiyon, 2011 yılında, keşfi ile dünya arkeoloji tarihini değiştiren Göbekli Tepe'nin tema olarak kullanıldığı "Başlangıcın Sırrı Urfa Göbekli Tepe" isimli koleksiyon, 2012 yılında ise, ülkemizde geleneksel olarak üretimi günden güne azalan keten elyafına dikkat çeken "Dokunmuş Hava Keten - Ketenyolu Karadeniz" isimli koleksiyon izleyiciler ile buluşturdu. 2013yılında İstanbul'da dünyanın en büyük ve en eski çarşısı olan Kapalıçarşı'nın etnik ve kültürel dokusunu yansıtmanın yanında ticari ahlak ve törelere çok saygı gösterilmesinden dolayı İstanbul 1453 - Kapalıçarşı isimli koleksiyon, 2014 yılında Yüz yılların ötesinden günümüze uzanan kahramanlık öykülerini şehrin yamacında saklayan karlarla örtülü beyaz örtünün altından sessiz çığlıkları dillendiren 72 kostümden oluşan "22 Medeniyetin Kapısı Kars Sözcüsü Ani" koleksiyonu yerini aldı. 2015 Akademik yılında Anadolu'nun tüm dünyada göz kamaştıran zengin kültürel mirasının izlerini günümüze taşımaya devam ediyor. Bu bağlamda, Gaziantep/Zeugma Antik Kenti Ve Zeugma Mozaik Müzesi koleksiyonunda bulunan muhteşem eserler son sınıf öğrencileri tasarladıkları tematik giysi koleksiyonu sayesinde Zeugma ile aralarında bir bağ kurarak yüzlerce yıl öncesinden bugüne ulaşan bu şaheserlerin zihinlerinde oluşturduğu muhteşem ışıltıyı ortaya çıkararak koleksiyon oluşturdular."

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...