Cep telefonu 18 yaşına kadar kullanılmamalı

/ Kaynak: İHA
Cep telefonu 18 yaşına kadar kullanılmamalı

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Fatih Kalkınç, Nilüfer Hacı Kemal Lisesi öğrencilerine başarıya giden yolda motivasyon ve ders çalışma teknikleri konularında konferans verdi.

Nilüfer Hacı Kemal Lisesi konferans salonunda düzenlenen semineri öğrenciler ilgiyle dinledi. Seminer, öğrencilerin katılmasıyla uygulamalı bir şekilde gerçekleşti. Çeşitli kitapları olan Dr. Fatih Kalkınç seminerde öğrencilere ders başarılarını artıracak ilginç tavsiyelerde bulundu. Uyku düzenlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Kalkınç, öğrencilerin akşam erken yatıp erken kalkmaları ve ortalama 6-8 saat arasında uyumaları gerektiğini söyledi.


Kalkınç, öğrencilere cep telefonu konusunda ikaz etti. Mümkünse cep telefonlarının hiç kullanılmaması gerektiğini savunan Kalkınç, "Yapılan ilmi araştırmalarda cep telefonu çocuklarımızın yüzde 30 performanslarını düşürüyor. 18 yaşına kadar cep telefonlarının kullanılmaması gerekir" dedi.


" AKŞAM NASIL YATILIRSA SABAH DA ÖYLE KALKILIR"
Televizyon ve bilgisayara da işaret eden Kalkınç, öğrencilerin akşamleyin hangi durumla yatarlarsa, sabahta o düşünceyle kalkacağını ifade etti. Bundan dolayı öğrencilerin yatmadan önce zihni meşgul edecek olumsuzluklara fazla zaman ayırmaması gerektiğini belirtti.
Ders başarısını arttırmada da, okulda görülen her konunun evde muhakkak yazılarak tekrar edilmesi gerektiğini ifade eden Kalkınç, kahvaltının başarıyı artırdığını söyledi.


Kalkınç, öğrencilere kas ve eklem hareketlerini izleyen kinezoloji bilimini kısaca anlatarak, uygulama yaptırdı. nbsp;

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...