Geleceğin mutlu bireyleri

/ Kaynak: İHA
Geleceğin mutlu bireyleri

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Uğur Okulları, geleceğin mutlu bireylerini yetiştirme hedefiyle 200 Mentor adayını istihdam edecek.

BAUSEM ve Uğur Okulları işbirliği ile hayata geçirilen "Mentor Sertifika Programı" eğitime gönül vermiş kişilere iş fırsat oluştururken geleceğin başarılı ve mutlu bireylerini yetiştirmeyi hedefliyor.


Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, eğitim sektöründe bir yeniliğe imza attı. Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) ve Uğur Okulları işbirliği ile hayata geçirilen "Mentor Sertifika Programı", 200 Mentor adayının istihdamı vasıtasıyla eğitime gönül vermiş kişilere iş fırsatı oluştururken geleceğin başarılı ve mutlu bireylerini yetiştirmeyi hedefliyor. Üniversite mezunu birçok kişinin tekrar üniversite sınavına girmesi veya yaptıkları işten dolayı mutsuz olması meslek ve kariyer seçiminin önemini gözler önüne seriyor.


Bu eksiklikten hareketle Mentor Sertifika Programını eğitim dünyasına kazandırdıklarını belirten Bahçeşehir Üniversitesi Mentor Sertifika Programı Koordinatörü Roda Akgün, Mentoru şu sözlerle açıkladı: "Mentor mitoloji kökenli bir kavramdır. Literatüre ve araştırmalara baktığımızda birçok ünlü liderin ortak özellikleri arasında birer mentorlerinin olduğunu görüyoruz. Usta çırak ilişkisinin akademik anlamı mentor ilişkisidir. Bizde bu yaklaşımı eğitim alanına taşıdık. Biz bu programla geleceğin mutlu bireylerini yetiştirmeyi hedefliyoruz. Mentorlerimiz sadece yönlendirme yapmakla kalmayacak sosyal sorumluluk projeleri de yapacaklar. Bu anlamda güzel bir çalışma olacak. Tüm Türkiye genelinde 200 kişi istihdam edilecek. Mentor hem psikososyal destek sağlayacak hem de kariyer planlamasında yardımcı olacak."


'Mentorlük öğrenciye dokunmayı gerektiriyor' diyen Roda Akgün, "Mentorlerimize mentor olduktan sonra da hizmet içi eğitim vermeye devam edeceğiz. Onları sürekli geliştireceğiz ki onlarda öğrencilerimizi geliştirsin" ifadelerine yer verdi.


"KARİYER PLANLAMALARI DİKKATE ALINMIYOR"
'Türkiye'de öğrencilerin kariyer planlamalarına önem vermiyoruz' diyen Uğur Kariyer Merkezi Direktörü Nazik Kösegil, 'Mentor Sertifika Programı' için, "Kariyer planlamayı ciddiye almakla ilgili bir çalışma. Çünkü öğrencinin mesleğine karar vermesi demek alsında eğitim hayatı bitince hayatının 50 yılını planlaması demek" açıklamasında bulundu.
200 kişilik bir ekibi bu eğitimi sağlamak amacıyla istihdam edeceklerini belirten Nazik Kösegil, "Öğrencileri okullarında akademik anlamda destekleyeceğiz. Bunun yanında da bu akademik başarıyı iş hayatına nasıl taşırlar bunu öğreteceğiz. Bunu yaparken 200 kişi istihdam edeceğiz ve büyük bir ekip olacağız. Öğrencilerin Uğur Okullarından mezun olduklarında iş hayatını bilen, geleceği bilen, geleceğe göre kendini konumlandırabilen bireyler olmaları temel amacımız" diye konuştu.


YENİ DÜNYA NELERİ İSTİYOR?
Yeni Dünya'ya ayak uydurabilecek bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Kösegil, "Günümüzün ekip çalışmasına yatkın, yenilikçi, geleceği anlayan gençler istediğinin farkına vardığımızda kariyer planlamanın ne kadar değerli olduğunu görüyoruz. Dünya'da bununla ilgili özel merkezler var, önemsenen bir şey. Bizim hedefimiz kariyer planlama üssü olmak. Hedeflerimiz bu bundan 10 yıl sonra nasıl meslekler ortaya çıkacak ve bu meslek nasıl insanlarla çalışmak istiyor bunu ortaya çıkarmak. Çünkü başarı mutlulukla alakalı bir şeydir. Kişi mesleğini seviyorsa mutlaka başarılı oluyor ve başarı ile birlikte de parada peşinden geliyor" dedi.


KARİYER MERKEZLERİ AÇILACAK
Bir sosyal sorumluluk projesi niteliğinde tüm Türkiye'yi kapsayacak olan program, önümüzdeki dönemde her ilde açılması hedeflenen Uğur Kariyer Merkezleri ile yaygınlaştırılacaktır. Uğur Okulları bünyesinde yetiştirilecek olan mentorlarla eğitimde yeni bir dönem başlatacaklarını vurgulayan Nazik Kösegil "Bilinçsizlik, kariyer oluşturmanın ve eğitimin en büyük sorunu olarak görülüyor. Bugün birçok öğrenci kariyer hedeflerini doğru oluşturamadığı ve yeterli biçimde yönlendirilmediği için üniversite sınavında mutlu olmadığı bölümlerde okuyabiliyor. Ayrıca öğrencilerin birinci sınıfta okudukları bölümden memnun olmadıkları için yeniden üniversite sınavına girme oranlarının da arttığını gözlemliyoruz. Uğur Okulları, kendi bünyesinde yetiştireceği mentorlarla bu çıkmazı ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Program sonucunda yetişecek mentorlar, öğrencilerin yeteneklerini keşfedip, onları doğru hedefe yönlendirerek başarılı olacakları meslekleri seçmelerinde araç olacaktır. Yakın gelecekte Türkiye'nin dört bir yanındaki her okulda açılacak Uğur Kariyer Merkezleri, velilere ve öğrencilere ışık tutarak onları geleceğin mentorlarıyla birleştirecek" açıklamasını yaptı.


NASIL MENTOR OLUNABİLİR?
Kösegil, mentor olmak isteyen adaylar için şunları söyledi: "Mülakat için yenibiriş.com'da mentor etiketi ile bir ilan verdik. Oradan başvuru yaptıklarında görüşmeye çağırılacaklar. Aynı şekilde kariyer.net sitesinden de bize ulaşabilirler.Sınırımız yok. Alan ayrımı yapmıyoruz. Dikkate aldığımız tek şey adayların iletişimin güçlü olması, kariyer planlama konusunu kendine dert edinmiş olması. Üniversite son sınıf öğrencileri, lisans ve lisansüstü eğitimi olan bireyler başvuru yapabiliyor. Başvurular nisan sonunda bitmiş olacak. Mülakatlar sonucunda Ağustos itibariyle çalışmaya başlayacağız. Mayıs ve Haziran ayı boyunca BAU ile birlikte bir eğitim planladık. Mentorluk eğitimi boyunca kariyer danışmanlığı nedir, iletişim nedir, öğrenciyle doğru iletişim nasıl kurulur, krizler nasıl çözülür, meslek nedir gibi konular ile ilgili 80 saatlik bir eğitim programı gerçekleşecek. Eğitim başarılı tamamlandıktan sonra sertifikalarını alıp Ağustos başında iş başlangıçlarını yapacağız."

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...