Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

EKPSS yerleştirme tercihlerinde bugün son

/ Kaynak: AA
EKPSS yerleştirme tercihlerinde bugün son

EĞİTİM Haberleri  / AA

Tercih yapmak isteyenlerin, bugün saat 23.59'a kadar tercihlerini, elektronik ortamda ÖSYM'ye ulaştırmaları gerekiyor

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS/Kura) kapsamında, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yerleştirme için adaylardan tercih alınması işlemi bugün saat 23.59'da sona erecek. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, EKPSS ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca, 2014 EKPSS sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.
Bu kapsamda, tercih işlemleri, bugün sona erecek ve tercih süresi uzatılmayacak. Tercih yapmak isteyen adayların bugün saat 23.59'a kadar tercihlerini, "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden elektronik ortamda ÖSYM'ye ulaştırmaları gerekiyor. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.
Adayların tercihlerinin, ÖSYM'ye ulaştığından emin olmaları için ekranda, "2015-EKPSS/Kura tercihleriniz başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir" ifadesini görme zorunluluğu bulunuyor. İşlemlerini tamamlayanların, verilen süresi içinde "https://ais.osym.gov.tr" adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmesi ve yazıcıdan tercih listesinin dökümünü alarak saklamaları gerekiyor.
Tercihlerin geçerli olabilmesi için ÖSYM'ye internet aracılığıyla gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunluğu bulunuyor.
Danıştay 12. Daire Başkanlığı kararı gereğince, alt öğrenim düzeyi veya düzeylerindeki kadroları tercih hakkı bulunan adayların, sınava girdikleri üst öğrenim düzeyinde mezun olamasalar da tercih ettikleri alt öğrenimdeki kadroların gerektirdiği alan veya programdan, tercihlerin ÖSYM'ye internet aracılığıyla gönderildiği gün itibarıyla mezun olmaları gerekiyor.
Tercihlerin internetle ÖSYM'ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların ise yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile atamaları yapılmayacak. Adayların, yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun yapılması ve geçerli olması isteniyor.
Anadolu imam hatip lisesi, imam hatip lisesi, imam hatip lisesi (yabancı dil ağırlıklı), imam hatip okulu, Anadolu imam hatip lisesi programı, imam hatip lisesi programı mezunu adaylar, alanlarına bağlı kalmaksızın "2049" nitelik kodunun yer aldığı kadroları tercihleri arasında gösterebilecek.
Adaylar, verilen süre içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" adresinden tercihlerinde değişiklik yapabilecek.

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...