Görme engelliler için hazırlanan kılavuza yoğun ilgi

/ Kaynak: AA
Görme engelliler için hazırlanan kılavuza yoğun ilgi

EĞİTİM Haberleri  / AA

MEB, Görme Engellilere Okuma Yazma Öğretim Kılavuzunu, yoğun talep üzerine ikincisini basarak okullara gönderdi.

Bakanlıkca yapılan yazılı açıklamaya göre, görme engelli bireylerin okuma yazmayı Braille alfabesi ile öğrenebilmelerini sağlamak için Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Görme Engellilere Okuma Yazma Öğretim Kılavuzu hazırlandı.


İlkinde bin 500 adet basılan kılavuz, Türkiye genelindeki görme engelliler ilkokulu, ortaokulu ve görme engelliler özel eğitim mesleki eğitim merkezlerine dağıtıldı.Yoğun talep üzerine, ikinci baskısı da tamamlanan kılavuz, görme engelliler özel eğitim sınıflarında görevli nbsp;öğretmenlerle kaynaştırma uygulaması yapılan okullarda görme engelli öğrencisi bulunan sınıf öğretmenlerine dağıtılmak üzere illere gönderildi.


Kılavuz, Braille alfabesi ile öğrencilere okuma yazmayı daha kolay ve doğru öğretmeyi hedefleyen bir kaynak olma özelliği taşıyor. Alanında bir ilk olan kılavuz, içeriğindeki görsel unsurların kullanımıyla okuma yazmayı kolaylaştırıcı nitelikte bulunuyor.İlk okuma ve yazma öğretim yöntemlerinin tanıtımı ile başlayan kılavuzda, Braille yazı sistemi ve bu sistemde kullanılan araç ve gereçler tanıtılıyor.
Kılavuzun, Gazi Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli üniversitelerin özel eğitim lisans programlarında ders kitabı olarak okutulması planlanıyor.

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...