Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye 2.'si ve 7.'sinin derece şaşkınlığı

/ Kaynak: İHA
Türkiye 2.'si ve 7.'sinin derece şaşkınlığı

EĞİTİM Haberleri  / İHA

YGS ve LYS'de Türkiye 2.'si ve 7.'si olan Muhammed Erkam Dinç ile Zeynep Elif Dokuyucu, elde ettikleri başarı karşısında şaşırdıklarını söylediler.

Yaklaşık 1 milyon adayın katıldığı üniversiteye giriş sınavı LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından sınavlarda dereceye giren öğrenciler de belli oldu. Dereceye girenlerin arasında Ankara'da bulunan TM-1, TM-2 ve TM-3 puan türlerinde Türkiye 2.'liği başarısını elde eden Muhammed Erkam Dinç ve MF-3 puan türünde Türkiye 7.'si olan Zeynep Elif Dokuyucu İHA muhabirine özel açıklamalarda bulundu. Dereceye giren öğrenciler, çok çalıştıklarını ancak buna rağmen böyle bir başarı karşısında şaşkınlık yaşadıklarını dile getirdiler.


"YAYLA EVİMİZDE 2 AYLIK İNZİVAYA ÇEKİLDİM"
TM-1, TM-2 ve TM-3 puan türlerinde Türkiye 2.'liği başarısını elde eden Muhammed Erkam Dinç, böyle bir sonuç beklemediğini belirterek, "İyi bir şeyler bekliyordum. Sınavım iyi geçmişti. Diğer arkadaşlarımla konuştuğumda da yaptığımın iyi olduğunu fark ettim. Ama böyle bir derece de beklemiyordum. Yoğun bir 12. sınıf çalışmasına yazın başladım. Yayla evimizde 2 aylık inzivaya çekildim. Orada sene başladığında çoğu şeyi halletmiştim konu olarak. Dershane başladığında da sadece dershanenin yönlendirmesine uydum. Sonra gerisi geldi" ifadelerini kullandı.


"HAYALİM GALATASARAY HUKUK OKUMAKTI"
Bugüne kadar hep hukuk okumak istediğini vurgulayan Dinç, "Hayalim Galatasaray Hukuk okumaktı. Sene içerisinde sayısal bölümüne geçmeyi düşündüm. Hocalarımla konuştum, süre kısıtlı olduğu için sıkıntı yaşayabileceğimi söylediler. Büyük ihtimalle hukuk tercihi yapacağım. Ama şu önümdeki süreçte de tercih yapmayıp seneye sayısaldan hazırlanmayı düşüneceğim" dedi.
Gelecek sene sınava girecek olan öğrencilere Dinç, altı sınıflardan konu eksiği bırakmamaları ve stres yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.


"BEN ONDAN HER ZAMAN BU BAŞARILARI GÖRMÜŞTÜM"
Muhammed Erkam Dinç'in annesi Şermin Dinç, yaşadıklarının çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, "Bu kadar iyi bir sonuç beklemiyorduk ama yine de iyi bir sonuç bekliyorduk. Oğluma hep güveniyordum. Oğlum bizi hayal kırıklığına uğratmadı. Ben ondan her zaman bu başarıları görmüştüm ilk okuldan beri" diye konuştu.


Baba Hüseyin Dinç ise, oğlunu 1. sınıfta kendisinin okuttuğunu beliterek, "Hem babası hem de öğretmeni olduğum için çok mutluyum. Dershanesine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Mutluyuz, Allah devamını getirir inşallah. Ben her şeyi kendisine bıraktım. Osmaniye'de ilköğretimi bitirmişti. Lise için Adana'ya geldi. Oraya gelirken de biz kendisine bırakmıştık. Ben yine kendisine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.


"BU KADAR YÜKSEK BİR SONUÇ BEKLEMİYORDUM"
MF-3 puan türünde Türkiye 7.'si olan Zeynep Elif Dokuyucu, sonucun kendisi için de sürpriz olduğunu belirterek, "Açıkçası bu kadar yüksek bir sonuç beklemiyordum. Hatta YGS'de aldığım dereceyi biraz daha düşürmeyi bekliyordum. Matematik beni zorladı. Fen'de de Fizikte biraz zorlandım. En zorlandığım dersti zaten. Ama iyi geldi, güzel geçmiş. Açıkçası ağustostan itibaren çok yoğun tempolu bir çalışma sürecine girdik. Okul ve dershaneyi bir arada idare etmek gerçekten çok zordu. YGS'de güzel bir derece gelince zaten rahatlamıştım. Çalışmayı biraz hafiflettim. Ama sınav gününe kadar çalıştım" şeklinde konuştu.


"AİLEM EV ORTAMINDA HUZURU SAĞLAYARAK EN BÜYÜK DESTEĞİ VERDİ"
Tıp alanında tercih yapmayı düşündüğünü kaydeden Dokuyucu, "Şu an bir kaç özel üniversite ile Hacettepe arasında kararsız kaldım. Ailem ev ortamında huzuru sağlayarak en büyük desteği verdi. İnsan sınav senesinde oldukça strese giriyor. Sadece öğrenci için değil, ailesi için de stresli bir yıl. Bana ellerinden geldiğince sakin davranmaya çalıştılar" diye konuştu.


Ailesine sınav sonucunu telefonla bildirdiğini ifade eden Dokuyucu, babasının ve annesinin sonuca çok sevindiğini ve böyle bir sonucu beklemedikleri için ailecek çok şaşırdıklarını kaydetti.


"TÜRKİYE DERECESİ DE İŞİN KAYMAĞI OLUYOR"
Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Nesibe Aydın, dereceye giren öğrencileri adına çok mutlu olduğunu aktararak, "Nesibe Aydın Eğitim Kurumları olarak toplu başarıyı gerçekleştiren bir kurumuz. Türkiye derecesi de işin kaymağı oluyor. Şu anda çok güzel puanları, çok güzel sıralamaları aldılar. İnşallah hepsi de diledikleri yerlere yerleşirler. Bu yıl da ilk 100'de, ilk 500'de ve ilk binde topluca epey bir öğrencimiz olacak" dedi.

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...