Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Polis MYO sınav sonuçları açıklandı

Polis MYO sınav sonuçları açıklandı

EĞİTİM Haberleri

Polis Meslek Yüksekokulları sınav sonuçları belli oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Emniyet teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere lise mezunlarına 2 yıl süreyle ön lisans düzeyinde eğitim veren Polis Meslek Yüksekokulları'na 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için 2 bin 700 erkek, 300 kadın olmak üzere toplam 3 bin polis memuru adayı öğrenci alımı sınavları tamamlanmıştır. Yapılan sınav sonucunda başarı sıralaması, adayların aldığı en yüksek puandan aşağı doğru yapılmıştır. Okullara alınacak polis memuru adayları sayısına göre sınavda başarılı olan 'asil' aday ve ilgili mevzuat uyarınca kadronun yüzde 30'u oranında 'yedek' aday belirlenmiştir. Asil kazanan adayların okullara geçici kaydı sırasında eksik belge getiren, intibak eğitimi için bildirilen günün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmayan, intibak eğitimi sırasında kendi isteği ile okuldan ayrılan veya ilgili mevzuat gereği Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi olamayacakları sağlık kurulu raporu ile tespit edilen adayların yerine puan sırasına göre yedek adaylar çağrılacaktır" denildi.
Açıklamada, adayların Polis Akademisi Başkanlığı'nın internet sitesinde TC kimlik numarası ve parolası ile sınav sonuçlarını öğrenebilecekleri, adaylara yazılı tebligat yapılmayacağı belirtildi. "Asil" olarak başarılı olan adaylar, en geç 10 Ağustos 2015 günü mesai saati bitimine kadar yerleştirildiği okulda hazır bulunmaları gerektiği konusunda uyarıldı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...