HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Öğrenciler 'e-kayıt'ı tercih etti

Kaynak: AA
Öğrenciler 'e-kayıt'ı tercih etti

EĞİTİM Haberleri  / AA

Devlet üniversitelerine e-kayıt yaptırma imkanı olan 514 bin 622'i öğrencinin 311 bin 329'u e-kayıtı tercih etti.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), tüm devlet üniversitelerinde bu yıl hayata geçirdiği üniversiteye elektronik kayıt (e-kayıt) uygulamasından, kayıt yapabilecek 514 bin 622 öğrencinin yaklaşık yüzde 61'ini oluşturan 311 bin 329'u yararlandı.


AA muhabirinin YÖK yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında ilk olarak 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 32 devlet üniversitesinde başlatılan e-kayıt işlemi, bu yıl devlete ait tüm yükseköğretim kurumlarında uygulamaya geçildi.


Bu kapsamda, devlet üniversitelerine yerleşen öğrenciler, elektronik kayıt (e-kayıt) işlemlerini 28 Temmuz-5 Ağustos arasında "https://www.turkiye.gov.tr/" internet sitesi üzerinden, e-devlet şifrelerini kullanarak yaptı. E-kayıt sistemine, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen (sağlık raporu, heyet raporu gibi belge gerektirenler hariç) bazı programlar dahil edilmedi.


Bu kapsamda, devlet üniversitelerine yerleşme hakkı kazanan 832 bin 674 adaydan 514 bin 622'si e-kayıt yaptırma imkanına sahip oldu. Bu öğrencilerin yaklaşık yüzde 61'ini oluşturan, 311 bin 329'ü e-kayıt yaptırdı.


Öğrencilerin yerleştikleri üniversiteye gitmeden kayıt olanağı tanıyan e-kayıt uygulaması, zaman ve paradan tasarruf sağlayacak. Elektronik sistemi tercih eden öğrencilerin, üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmasına gerek olmayacak. Öğrenciler, işlemin ardından, üniversitelerin duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak, eğitime başlayabilecek.


Devlet üniversitelerine teknolojik açıdan "ayrıcalık" sağlayan uygulamanın vakıf üniversitelerinde de hayata geçirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...