Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

230 bin öğrenci için teşvik başvurusunda yarın son gün

230 bin öğrenci için teşvik başvurusunda yarın son gün

EĞİTİM Haberleri

Bu yıl 230 bin öğrenci eğitim teşvikinden yararlanacak. Teşvik miktarı okulun türüne göre 2 bin 680-3 bin 750 TL arasında değişiyor.

2015- 2016 eğitimöğretim yılında özel okullarda okuyacak okul öncesinden üniversiteye kadar 230 bin öğrenciye okul türlerine göre 2 bin 680-3 bin 750 TL arasında teşvik verilecek. Geçtiğimiz 10 Ağustos'ta başlayan teşvik başvuruları yarın son bulacak. Teşvik almaya hak kazanan öğrenciler 3 Eylül'de ilan edilecek. Geçen yıl teşvik almaya hak kazananlarla birlikte bu yıl eğitim desteğinden yararlanacak öğrenci sayısı 350 bine ulaşacak. İşte teşvik ile ilgili merak edilen soruların yanıtları:


ÖZEL OKULDA OKUYAN: Geçen yıl devlet okullarından özel okula geçen öğrenciler teşvikten yararlanıyordu. Bu yıl özel okulda okuyan öğrencilerin de teşvik için başvurma şansı var.


OKULUN TÜRÜNE GÖRE TEŞVİK: Okul öncesi eğitim kurumlarındaki 20 bin öğrenciye 2 bin 680 lira, ilkokuldaki 50 bin öğrenciye 3 bin 220 lira, ortaokuldaki 50 bin öğrenciye 3 bin 750 lira, lise ve temel lisedeki 110 bin öğrenciye lise için 3 bin 750 lira, temel lise için 3 bin 220 lira destek verilecek. 230 bin öğrenci, eğitim öğretim desteğinden yararlanacak.


OKUL ÖNCESİNDE BİR YIL: Okul öncesi eğitim kurumlarında 48-66 ay arasında çocuğunuz okuyorsa en fazla bir eğitim-öğretim yılı süresince teşvikten yararlanabilirsiniz. Ancak çocuğunuzun resmi ya da özel okula kesin kayıtlarının yapılması gerek.


BAŞVURU OKULDAN: Teşvik başvurusu e-okul üzerinden belirlenen tarihler arasında öğrencinin kayıtlı olduğu resmi ya da özel okul müdürlüklerine yapılacak.


8. SINIF ÖĞRENCİLERİ: Yerleştirildikleri okul müdürlüklerinden başvuru yapacak.


MEZUN OLANA DEK: İlkokul, ortaokul ve ortaöğretimde okuyan ve teşvik almaya hak kazanan öğrenciler okulun öğrenim süresi sonuna kadar bu destekten yararlanacak.


SINIF TEKRARI YAPAN: Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgeleyenler hariç, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapanlar haklarını yitirecek.


EK YERLEŞTİRME OLACAK: Boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme düzenlenecek. Ancak bu dönemde yeni başvuru alınmayacak. Tercih yapan öğrencilerden herhangi bir özel okula yerleşemeyenler bu haktan yararlanacak. OKUL TERCİH SAYISI: 15 okul tercih edebileceksiniz.


TEMEL LİSEYE TEŞVİK: Temel lisede okuyan 3 bin 220 lira teşvik alacak. Ancak temel lisede kaç öğrenciye teşvik verileceği belli değil. Rakam, lise ve temel lise olarak 110 bin öğrenci olarak belirlenmiş durumda.


İLK KEZ ALACAKLAR İÇİN 6 KRİTER VAR: Öğrenci başarısı, ailenin geliri, öğrenim gören kardeşler, anne babanın durumu, disiplin cezası, şehit ve korunmaya muhtaçlık durumuna göre 6 farklı kriterde değerlendirme yapılacak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...