Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ÖYP kadrosuna atamalar yapılacak

/ Kaynak: AA
ÖYP kadrosuna atamalar yapılacak

EĞİTİM Haberleri  / AA

YÖK Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamındaki atamaların yapılacağını bildirdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamındaki atamaların yapılacağını bildirdi.


YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, 31 Ağustos tarihli ve 2015/9 sayılı genelge ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarında naklen ve açıktan atamaların ikinci bir talimata kadar durdurulduğu hatırlatıldı.


Üniversitelerin öğretim elemanı ihtiyacını karşılamak amacıyla 2010'dan beri  ÖYP ile her yıl merkezi yönetim bütçe kanunlarıyla verilenatama izni sayısı kadar araştırma görevlisi kadrolarına atama yapıldığı belirtildi.


Programda herhangi bir aksamaya meydan vermemek için 1 Eylül'de Başbakanlıktan  ÖYP kapsamında yapılacak atamalara, söz konusu genelge kapsamında izin verilmesi talebinde bulunulduğu kaydedilen açıklamada, "Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun bizzat ilgisi neticesinde, Başbakanlığın 4 Eylül 2015 tarihli yazısıyla,ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrolarına yapılacak atamalara, 2015/9 sayılı genelge kapsamında izin verildi" ifadelerine yer verildi.

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...