Bakan Avcı'dan gençlere uyarı!

/ Kaynak: İHA
Bakan Avcı'dan gençlere uyarı!

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, bugüne kadar dağıttıkları hiçbir tablet yazılımının kırılmadığını belirtti.

Eskişehir Öğretmenevi'nde Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Projesi tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Avcı, Bakanlık olarak dağıttıkları tablet bilgisayarların şifrelerinin kırılmaması konusuna değinerek, bunu bir meydan okuma anlamında söylemediğine de dikkat çekti. Avcı, "Yani şifrelerini kırıp oradan sağa sola giriş bakımından hiçbir tabletin şifreleri kırılmadı. Şimdi ben bunu söylediğim zaman arkadaşlar toplanacaklar, 'Milli Eğitim Bakanı demiş ki, bugüne kadar hiçbir tabletimiz kırılamadı. Gelin şunu kıralım da bir görsünler' diyecekler. Gençler buna heves ederler. Ama şu ana kadar kırılmadı. Boşuna vakit harcamasınlar. Bu bir meydan okuma falan değil. Daha faydalı işlerle uğrasınlar. Tamam onların zekalarına saygımız var, onların macera arayışlarını anlıyorum" diye konuştu.
“KIRAN OLURSA BİZE GELSİN”
“Ayrıca kıran olursa da bize gelsin” diyen Avcı, şöyle devam etti:
“Çünkü Amerika'da işler böyle yürüyor. Bazı bilgisayar firmaları bu hackerlardan işi öğrendikten sonra ona göre tedbir alırlar. Öyle bir şey olursa da direk bize gelsinler. Ama kıranın da hangi okulda, hangi öğrenci olduğunu da direk görüyoruz. Ancak ben bunu söylesem de yine birileri bunu bir iddia meselesi haline getirecektir.”
FATİH PROJESİ ASKERİ OKULLARDA
Bakan Avcı, Fatih Projesi kapsamında Genelkurmay Başkanlığı ile bir protokol imzaladıklarını da açıklayarak, şöyle konuştu:
“Dün de Genelkurmay ikinci Başkanımızla bir protokol imzaladık ve Fatih Projesi kapsamında askeri liselerimize tablet bilgisayarlarımızı dağıtmaya başlıyoruz. Ayrıca onlar da EBA içeriklerini kullanacaklar. Zaten askeri okullarımız öteden beri, Osmanlı'dan beri en yenilikçi ve yeni uygulamalara açık olan kurumlarımız olmuştur. Böyle bir özellikleri de vardır. Genç subay ve astsubay arkadaşlarımıza da o protokol sayesinde bu hizmeti vereceğiz.” 

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...