Bakan açıkladı: 95 bIn öğretmene daha ihtiyacımız var

Bakan açıkladı: 95 bIn öğretmene daha ihtiyacımız var

EĞİTİM Haberleri

“Sınıf mevcutlarımız aynı, derslik sayılarımız bu düzeyde kaldığı sürece, bizim 95 bin 624 öğretmene ihtiyacımız var...”

illi Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 37 bin öğretmen atamasından önce, atamaların yüzde 70'inin Doğu ve Güneydoğu'ya atanacağını açıkladıklarını hatırlatarak, “O zaman medyada spekülasyon yapıldı, 'Bu şartlar altında öğretmenler gitmez, aileler göndermezler' gibi. Atanan 26 bin küsur öğretmenin içinde sadece 40 öğretmenimiz görevinin başına gidemedi. Bunların büyük bir kısmı da ya askerlik ya sağlık sorunu olduğu için ya da sağlık sorunu olan bir yakını olduğu için, makul, meşru mazeretleri sebebiyle gidemedi. Onun dışında, hepsi gitti” dedi.
Gündeme ilişkin soruları cevaplayan Avcı, TEOG sonuçlarına göre açık liselerden örgün eğitime geçmek isteyen öğrencilerin 20 Ekim Salı günü saat 17.00'ye kadar nakil talebinde bulunabileceğini belirterek, “Biz de 21 Ekim günü o çocuklarımızdan uygun olanları, uygun kontenjanlara yerleştirmiş olacağız. Taban puan ve açık kontenjan esasına bağlı olarak yapılacak” dedi. 
Avcı, “Mevcut şartlarda, yani sınıf mevcutlarımız aynı, derslik sayılarımız bu düzeyde kaldığı sürece, derslik sayısı derken şu anda inşaatı devam eden dersliklerimizi de hesaba katarak yaptığımız projeksiyonlara göre, bizim 95 bin 624 öğretmene ihtiyacımız var” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...