Özel okula hücum, öğrenci sayısı 1 milyonu aştı

Özel okula hücum, öğrenci sayısı 1 milyonu aştı

EĞİTİM Haberleri

Devlet desteğiyle özel okula kayıt oranını yüzde 40 artırdıklarını belirten Avcı, hedeflerinin yüzde 15 olan OECD ortalamasını yakalamak olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim-öğretim desteğiyle özel okula kayıt yaptıran öğrenci sayısına ilişkin soruları cevapladı. Avcı, Türkiye'de özel okullaşma oranının OECD ortalamasının altında yüzde 2.5'larda olduğunu belirtti. Bu oranı yüzde 5'lerin üzerine çıkardıklarını söyleyen ve özel okulların eğitim sektöründe daha etkin olmasını istediklerini ifade eden Avcı, dershane dönüşüm programının da bu amaçla başlatıldığına işaret etti. Bakan Avcı, “Şu anda 393 bin 985 öğrencimiz devlet teşviki de alarak özel okullarda okuyor. Bizim amacımız yüzde 15 olan OECD ortalamasını yakalamak. Geçen yıla göre bu yıl özel okullarda öğrenci sayımız yüzde 40 arttı. Çok büyük bir yükseliş var. 778 bin 235'ten, 1 milyon 95 bin 747'e çıktı. Şimdi bazıları 'Siz, zaten özel okullara gönderecek velilere ayrıca destek veriyorsunuz' diyor. Hayır. Rakamlar ortada. Birçok veli destekle çocuğunu özel okula gönderebilir hale geldi. Eğitimin “yaz-boz tahtasına dönmemesi” için vatandaşlarının kendilerine oy vermesini isteyen Avcı, “Çünkü 'Ben, 4+4+4 düzenlemesini kaldıracağım.' Ne yapacaksın? '8+bilmem ne yapacağım.' İşte yaz boz tahtası budur. 4+4+4 oturmuştur, çocuklarımız, velilerimiz ve öğretmenlerimiz de bundan memnun. 8 yıl tek tip eğitim demek, bütün çocukları biz tekrar aynı kulvara toplayacağız demektir. Yaz boz tahtası, budur” diye konuştu.
ANKARA 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...