F@TİH Projesi'ne yabancı akını!

F@TİH Projesi'ne yabancı akını!

EĞİTİM Haberleri

Almanya'daki dünyanın en büyüğü kabul edilen Frankfurt Kitap Fuarı'nda görücüye çıkan F@TİH projesi yabancı ülkelerin gözdesi oldu

Gökhan Kaya ANKARA - Milyonlarca öğrenciye tablet bilgisayar verilmesini ve binlerce sınıfın etkileşimli tahtalarla donatılmasını sağlayacak olan Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (F@TİH) projesi dünyanın ilgi odağı oldu. Almanya'da düzenlenen ve dünyanın en büyüğü olarak kabul edilen Frankfurt Kitap Fuarı'nın gözdesi F@TİH projesi oldu. Teknoloji devi ülkler F@TİH projesi konusunda Türkiye ile iş birliği yapmak için sıraya girdi. Bu ülkeler arasında Amerika, İngiltere, Hindistan, İspanya, Endonezya, Suudi Arabistan, İran, İsrail, Peru, Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, Malezya, Kore, Çin, Vietnam, Macaristan Nijerya'dan gelen e-içerik üreticisi yayınevleri kendi içeriklerinin F@TİH projesinin bir parçası olan Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yayınlanması için  iş birliği teklifinde bulundular. Discovery ve BBC de kendi içeriklerinin EBA'da yayınlanması için nasıl bir iş birliği yapabilecekleri konusunda Türkiye'yi ziyaret etmek istediklerini belirtti.

ÜLKELERİNDE UYGULAYACAKLAR

Suudi Arabistan, Endonezya ve Japonya'dan gelen bazı şirketler, Eğitimde F@TİH Projesi'ni çok beğendiklerini belirterek projenin tamamını kendi ülkelerinde uygulayabilmek için Türkiye ile nasıl bir iş birliği yapabilecekleri konusunda ayrıntıları görüşmek üzere Türkiye'ye gelmek istediklerini söyledi. Çin'den gelen bir firma ise EBA'yı inceledikten sonra EBA portalını satın alıp, Çince'ye çevirme talebinde bulundu. Peru ve Kore'den gelen bazı firmalar etkileşimli tahta ve tablet arasında koordinasyonu sağlayan V-Sınıf uygulama programını satın almak ve bu konu hakkında ortak bir çalışma yapmak istediklerini belirtti. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...