Öğretmene cep telefonu yasağı geldi

Öğretmene cep telefonu yasağı geldi

EĞİTİM Haberleri

Daha önce kapalı tutmak kaydıyla sınav salonuna cep telefonuyla girebilen öğretmenler artık salona cep telefonu sokamayacak.

Gökhan Kaya ANKARA
Milli Eğitim Bakanlığı, 8.sınıf öğrencilerinin gireceği ortaöğretime geçiş sınavı TEOG'a ilişkin bazı yeni düzenlemelere gitti. Bakanlık, 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak olan sınavın sorunsuz bir şekilde uygulanması için bir genelge yayınladı. Buna göre, geçtiğimiz yıl sınav salonuna kapalı tutmak kaydıyla cep telefonlarıyla girebilen gözetmen öğretmenler artık cep telefonu gibi cihazlarla sınav salonuna giremeyecek. Ayrıca öğretmenler sınav günü gürültü çıkaracak nitelikte topuklu ayakkabı giyemeyecek ve salonda gazete ve kitap okuyamayacak. Önceki sınavlarda, kopya çektiği belirlenen öğrenciler için cevap kâğıtları alınarak tutanak düzenlenmesini isteyen Bakanlık, bu yıl kopya çekmeye teşebbüs eden öğrencinin daha önce uyarılmasını istedi. Kopya çektiği belirlenen öğrencinin yine cevap kâğıdının alınarak bu kez dışarı çıkarılması talimatı veren Bakanlık, bu öğrencinin ilk 20 dakika sınav binasından ayrılmasına izin verilmemesi gerektiğini bildirdi. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...