Milli Eğitim Bakanlığı'ndan talimat, Bahçeler boş kalmasın

Düzenleyen:
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan talimat, Bahçeler boş kalmasın

EĞİTİM Haberleri

Bakanlık, okul bahçelerine voleybol, basketbol, mini futbol sahası ve tenis kortu gibi spor alanları yapılmasını istedi.

Gökhan Kaya ANKARA - Okullardaki sportif faaliyetlerin artırılmasını için harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul bahçelerinin daha verimli kullanabilmesi ve boş kalmaması için okullara talimat verdi. Öğrencilerin sorumluluk duygusunun gelişmesinde, takım ruhu ile birlikte çalışma ve dayanışma alışkanlığının kazanılmasında ve zararlı alışkanlıklardan korunmasında okulda yapılan sportif faaliyetlerin önemli bir etkiye sahip olduğunu bildiren bakanlık yetkilileri, bu kapsamda okul bahçelerine elverdiği ölçüde voleybol, basketbol, mini futbol sahası ve tenis kortu gibi spor alanlarının yapılmasını istedi. Bakanlık, bunun için özel idarelerden, belediyelerden, STK’lardan ve hayırseverlerden destek alınmasını önerdi. Bakanlığın hazırladığı ilkeler doğrultusunda okul bahçelerinde, yeterli büyüklükte tören alanının yanı sıra, gezinti yolları ve yeşil alanlar oluşturulacak. Öğretmenler ve öğrenciler için de çardak ve oturma grupları tasarlanacak. Okul bahçelerine ana girişler, trafik yoğunluğu az olan tali yoldan sağlanacak. Servis ve araba girişi tercihen arka bahçe tarafından verilecek.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...