Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sömestr tatili 30 gün olacak mı ?

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Sömestr tatili 30 gün olacak mı ?

EĞİTİM Haberleri  / iha

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sömestr tatilinin 15 günden 30 güne çıkartılacağı iddialarını kesin bir dille yalanladı. Avcı, "Öyle bir çalışmamız yok" dedi.

"Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler Projesi" kapsamında Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde düzenlenen Fethi Gemuhluoğlu anma programına katılan Bakan Avcı, program öncesi girişte gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Doğu ve Güneydoğu’daki operasyonların devam ettiği hatırlatılarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eğitimleri aksayan öğrenciler için açıkladığı yoğunlaştırılmış eğitimin nasıl olacağının sorulması üzerine Avcı, "Bölgedeki şartlar normale dönünce inşallah öğretmenlerimiz görevlerinin başına dönecekler. Arada kaybolan günleri telafi etmek için yoğunlaştırılmış eğitim programları uygulayacaklar. Hafta sonunda gerekirse sömestr tatilinde bir kısmını veya gerekirse tamamını eğitim için kullanarak bu günlerimizi telafi edeceğiz" karşılığını verdi.

"YETKİYİ VALİLİKLERİMİZE VERDİK"

Nabi Avcı, şu anda hangi okullarda eğitim yapılmadığına ilişkin soruya Avcı, "Bölge dışında da hangi okullarımızda kaç gün eğitim aksamışsa ona göre planlamalarımızı okul bazında yapacağız. Valiliklere gönderdiğimiz genelgeyle bu konuda yetkiyi valiliklerimize verdik. Sadece eğitimin yapılamadığı yerlerdeki geçerli olacak yoğunlaştırılmış eğitim ve düzenlemeler diğer normal eğitimine devam edecek durumda olan okullarımız eğitimlerini sürdürecekler. Nusaybin’de TEOG’da telafi sınavına giremedi öğrencilerimiz. O nedenle Nusaybin için özellikle Ocak ayı için ayrı bir TEOG telafi sınavı yapacağız" ifadelerini kullandı.

"ÖYLE BİR ÇALIŞMAMIZ YOK"

Sömestr tatilinin 15 günden 30 güne çıkartılacağı yönündeki haberlere ilişkin Avcı, "Öyle bir çalışmamız yok" yanıtını verdi.

Özel okulların da eğitimi aksayan öğrenciler için destek verecek yönündeki açıklamaların sorulması üzerine Bakan Avcı ise "Şu anda bize ulaşmış destek talebi yok. Ulaşırsa nasıl bir planlama içerisinde ne tür imkanlarla bunu yapmayı düşünüyorlarsa memnuniyetle işbirliği yaparız. MEB’in kendi imkanları bunları telafi etmeye yeterli" dedi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...