Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ÖSYM’de ’gizli gözlemci’ dönemi

Düzenleyen: / Kaynak: iha
ÖSYM’de ’gizli gözlemci’ dönemi

EĞİTİM Haberleri  / iha

ÖSYM’nin sınavlarda "Gizli Gözlemci" adı ile başlattığı yeni uygulamayla ÖSYM Başkanlığı’nda üst düzey görevlilerden bir kısmı, sınavlara aday gibi girip, soruları yanıtlıyor ve denetim yapıyor.

ÖSYM, sınavlarda "Gizli Gözlemci" adı ile yeni bir uygulama başlattı. Buna göre, ÖSYM Başkanlığı’nda üst düzey görevlilerden bir kısmı, "Gizli Gözlemci" olarak sınavlara aday gibi girip, soruları yanıtlıyor ve denetim yapıyor.

ÖSYM Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, ÖSYM, sınavlarda güvenliği sağlamak için kamera ve sınav görevlileriyle çalışıyor. ÖSYM’nin yeni başlattığı gizli gözlemci görevi ile sınavlara aday olarak gönderilen ÖSYM görevlileri sınav sürecini denetliyor. Gizli gözlemciler, aynı bir aday gibi uygun kimlik ve üst aramasından geçerek sınava giriyor ve sınav kurallarına uygun şekilde optik formu doldurup sınav sorularını çözüyor. Bu kişiler, tüm adaylarla eşit koşulda sınava giriyorlar ve adaylarla aynı kurallara riayet ediyorlar. ÖSYM kameraları ile bu kişilerin de sınavları izleniyor ancak sınavları değerlendirilmeye alınmıyor. Bu gizli ve özel görevle görevlendirilen ÖSYM temsilcileri kendilerinden şüphelendirmemeleri konusunda görev öncesi uyarılıyor.

Kaç kişinin nerede bu gözlemleri yaptığı konusu gizli tutulduğundan şu ana kadar görev yapmış olan kişi sayısı konusunda bilgi verilemiyor. Gizli gözlemciler, sınav sonrası bir rapor tutuyor. Gözlemcilerin, "ÖSYM adına temsilciyim" dese dahi elinde bunu ispat edecek bir belgesi bulunmuyor. ÖSYM’nin bu sistemi tüm illere yaygınlaştırmak üzere çalıştığı kaydedildi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir’in de gizli gözlemci sıfatıyla ALES sınavına girdiği belirtildi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...