HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

YGS baraj puanı yükseldi

YGS baraj puanı yükseldi
Ygs, Ygs Taban Puan, Ygs Baraj, , Haber

EĞİTİM Haberleri

Yükseköğretim Kurulu Ön Lisans, Açıköğretim Ön Lisans ve Lisans programları ile Özel Yetenekle öğrenci alan lisans programlara girişte kullanılan YGS baraj puanını yükseltme kararı aldı.

YÖK'ten yapılan açıklamada, 24 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında ön lisans, açıköğretim ön lisans ve lisans programları ile özel yetenekle öğrenci alan lisans programlarına girişte kullanılan Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) uygulanan 140 baraj puanının 150 puana çıkartılması kararı alındığı belirtilerek, "Bilindiği üzere, lisans programlarını tercih edebilmek için ham puan olarak yüzde 20 başarıya tekabül eden 180 baraj puanı, ön lisans, açıköğretim ön lisans ve lisans programları ile özel yetenekle öğrenci alan lisans programları için 10’luk başarıya eşdeğer olan 140 baraj puanı uygulanmaktadır" denildi.
Barajın 140 puandan 150 puana çıkartılması başarı beklentisinin yüzde 10’dan yüzde 12,5’a çıkması yani 16 ham puan eşiğinin 20 ham puana yükselmesi anlamını taşıdığı kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:
" Bilindiği üzere Tıp, Hukuk, Mühendislik ve Mimarlık programları için sıralama tabanı getirilmesi ile ilk defa taban puanlar yükseltilirken, bugün kabul edilen yeni uygulama ile 2016 ÖSYS kılavuzunda ön lisans, açıköğretim ön lisans ve lisans programları ile özel yetenekle öğrenci alan lisans programları için de 150 baraj puanı uygulanmaya başlayacaktır.
Son yıllarda artan ön lisanstan lisansa geçiş kontenjanları ön lisans programları için aranan yetkinliğin önemini daha da artırmıştır.
Alınan bu karar ile ön lisans programları için girdi esaslı bir iyileştirme yapılmıştır.
Bu karara eğitim öğretim süreçlerinde de iyileştirmenin eşlik etmesi gerektiğini bildiğimizi ve bunun içinde çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü kamuoyuna ifade ederiz." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...