Seçmeli ders için özel okul

Düzenleyen:
Seçmeli  ders için  özel okul

EĞİTİM Haberleri

Yeterli talep olmadığı için açılamayan seçmeli derslere Milli Eğitim Bakanlığı çözüm getirdi. Öğrenciler, başka okullara gidip bu dersi görebilecek

Gökhan KAYA ANKARA

4+4+4 =12 yıllık kademeli ve zorunlu eğitim sistemiyle birlikte alınabilecek seçmeli ders sayısını ve çeşidini artıran Milli Eğitim Bakanlığı, yeterli talep olmadığı için görmek istediği seçmeli dersi alamayan öğrenciler için yeni bir formül üretti. Bakanlık, 2016-2017 eğitim öğretim yılında okutulacak olan seçmeli ders taleplerine ilişkin olarak 8-12 Şubat tarihleri arasında öğrencilerin tercihlerini alacak. Bir seçmeli dersin okulda okutulabilmesi için geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da o dersi en az 10 öğrencinin seçmesi gerekecek. Yeterli talep olmaması sebebiyle açılamayan seçmeli dersler ilan edilerek öğrenciler bilgilendirilecek, bu dersleri seçen öğrenciler yeni tercihleri doğrultusunda açılan seçmeli derslere yönlendirilecek. Gerektiğinde seçimlik dersler milli eğitim müdürlüklerine bağlı olarak merkezi bir başka okul veya okullarda da açılabilecek. Böylelikle öğrenci almak istediği seçmeli ders için başka bir okula gidip bu dersi görebilecek. Ayrıca öğretmen yokluğu gerekçesiyle okul yönetimleri öğrencilerin seçmeli ders taleplerini geri çevirmeyecek. Bu kapsamda okullarda ilgili alanda yeterli sayıda öğretmenin bulunmadığı derslerin seçilmesi halinde öncelikle diğer okullardan maaş/ek ders karşılığı görevlendirmeler yoluyla öğretmen temin edilecek. Bunun mümkün olmadığı hallerde ücretli öğretmen görevlendirilerek bu dersler açılacak ve okutulacak.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...