Bakan Ramazanoğlu, TEOG birincisini kabul etti

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Bakan Ramazanoğlu, TEOG birincisini kabul etti

EĞİTİM Haberleri  / iHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 2016 TEOG ilk dönem sınavı birincisi Hakkarili Sidem Gül ve ailesini kabul etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Altunsu köyündeki Atatürk Ortaokulu öğrencisi 2016 TEOG ilk dönem sınavı birincisi Sidem Gül ile görüştü. Bakanlık’ta gerçekleşen görüşmede Sidem’in anne babası Narin ve Nazım Gül ile kardeşleri İbrahim ve Davut Gül’de yer aldı.

Sidem Gül’e “Zoru değil, en zoru başardın" diyen Bakan Ramazanoğlu, "Gül tekrar seni tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyoruz. Biz bundan sonraki tahsil hayatında bütün imkanlarımızla hem devlet olarak hem bakanlığımız olarak hem şahıs olarak hem takipçinim hem de destekçinim. Seninle burada olmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’YE ŞUNU SÖYLEDİNİZ; BAŞARMAK İÇİN AYRICALIKLI OLMAK GEREKMİYOR”

Sidem’in anne ve babasını da tebrik eden Ramazanoğlu, “Türkiye’ye şunu söylediniz; başarmak için ayrıcalıklı olmak gerekmiyor. En zor şartlar içerisinden de başarabiliyoruz. Türkiye coğrafyası bir bütün. Şemdinli’nin Şırnak’ın en ucundaki toprak neyse Ankara’nın göbeğindeki toprak o bizim için. Biz siyaseten her zaman diyoruz ki, tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek ülke. Bunun için vatanın hiçbir tarafı bizim için uzak değil. Bir telefon ettik ve dedik ki, ‘Gül’ü ve ailesini görmek istiyoruz’ dedik. Seni canı gönülden tebrik ediyorum. İyi bir doktor, akademisyen olacağına inanıyorum. Benimde meslektaşım olacaksın. Şimdiden gelecekteki meslektaşımın yanımda oturduğu için ayrıca mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Bu azmin bu kararlılığın, olayları yorumlaman ve içselleştirmen aynı zamanda rol model olman için tebrik ediyorum” dedi.

“Bu saatten itibaren Sidem’in bütün tahsil hayatı ve Sidem ile ilgili her şey bizim üzerimize hem sorumluluk hem vazife" diyen Ramazanoğlu, "Sidem sizin evladınız, bizim evladımız, aynı zamanda bu ülkenin bir evladı. Bizde bakanlığımız olarak devlet olarak ülkemizin evladına her şeyiyle sahip çıkıyoruz. Sidem’in de dünyaca ünlü bir akademisyen bir araştırmacı doktor olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR BAŞARIYA İMZA ATTIĞIM İÇİN KENDİMLE GURUR DUYUYORUM. ÇOK MUTLUYUM”

TEOG birincisi Sidem Gül ise şunları kaydetti:

“Böyle bir başarıya imza attığım için kendimle gurur duyuyorum. Çok mutluyum. Çünkü arkadaşlarıma ve benden küçük olan herkese örnek olduğumu düşünüyorum. Böyle bir başarı ne kadar zor şartlar altında olsak da imkansız olmadığını, böyle bir başarı elde edilebileceğini göstermek benim için onur verici bir durum. Ben bir ay boyunca okula gidemedim. Olumsuz şartlardan dolayı eğitimim aksadı. Fakat öğretmenlerim çok destek oldular. Bütün emekleri için okul müdürüme, müdür yardımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Benim hayalim gelecekte doktor olmak ve bunu daha da yükseğe taşıyıp tıp alanında profesör olmak istiyorum. İlgi alanımı bulduktan sonra kendimi çözdükten sonra o alanı da bulacağım inşallah. Buradan bütün arkadaşlarıma sesleniyorum; gerçekten bu başarılara imza atmak imkansız değil. Ben parasız yatılılık ve bursluluk sınavına girdiğim zaman bunu da yapamayacağımı söyleyenler olmuştu. Bunun da üstesinden gelmeyi başardım. Bunun içinde çok mutluyum. Bana ‘sen o sınavı kazanamazsın’ dediler. Bunu benden daha küçük olanlara tavsiye ediyorum. Çünkü bu TEOG sınavına bir zemin hazırladı. O sayede ben TEOG için hazırlanmış oldum. Bütün olumsuz şartlara rağmen başardım.”

Anne Narin Gül, okuma yazması olmadığını kaydederek, “Biz bu yaşa kadar çocuğumuzu getirdik. Bundan sonraki süreçte tamimiyle çocuğumuzu sizlere emanet etmek istiyoruz” dedi.

Baba Nazım Gül ise kızının doktor olmasını istediğini belirterek, “Tüm dünyaya tüm Türkiye’ye hizmet etmesini istiyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Ramazanoğlu, Gül ailesine hediyelerini takdim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...