Ehliyet Sınav Sonuçları Sorgula Belli Mi Öğren! ( 13 Şubat EHLİYET SONUÇLARI SORGULA )

Düzenleyen:
Ehliyet Sınav Sonuçları Sorgula Belli Mi Öğren! ( 13 Şubat  EHLİYET SONUÇLARI SORGULA )

EĞİTİM Haberleri

13 Şubat MTSAS Ehliyet Sınav Sonuçları Sorgula açıklandı mı, Sorgula. Sürücü adayları merakla ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Ehliyet Sonuçları sorgula.

13 Şubat MTSAS Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı mı, Sorgula. Sürücü adayları merakla ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Ehliyet Sonuçları sorgula. 13 Şubat günü ehliyet sınavı gerçekleştirildi. MEB - ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? Sürücü adayları sınavların açıklanmasını bekliyor. Ehliyet Sınav sonuçlarına dair detaylı bilgiler haberimizde. 2016 yılının ilk ehliyet sınavı 13 Şubat Cumartesi günü yapıldı. 15 Şubat Pazartesi günü sınav sorularının açıklanması rağmen sınav sonuçları hala açıklanmadı. Hayatlarının çoğu zamanında işlerine yarayacak ehliyet için 18 yaşını dolduran kız, erkek eğitim öğretim hayatını bitiren, ya da herhangi bir nedenle ehliyet almak isterler ve kısa zamanda çıkarmak önemlidir.  Sürücü adayları büyük bir merakla ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Ehliyet sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili detayları haberimizden bulabilirsiniz. Ehliyet Sonuçları MEB sorgulamak için haberimizdeki linke tıklamanız yeterli.


EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULA 

EHLİYET SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 


Ehliyet Sınav Sonuçları Sorgula Belli Mi Öğren! ( 13 Şubat  EHLİYET SONUÇLARI SORGULA )
EHLİYET SINAV SORULARI 
 

Ehliyet teorik sınavları daha önceden 3 aşamalı olarak yapılmaktaydı. Bunlar trafik, ilk yardım ve motor olmak üzere bu bölümlerin sınavlarına girilmek zorundaydı. Ve bu tek bir sınavda 30’ar soru olmak üzere bölümler ayrı ayrı değerlendirilmekteydi. Ancak günümüzde bu 3 aşamayı aynı sınavda birleştirilmiş olup, sınav sonuçları da bir bütün şekilde tek bir sonuç olarak hesaplanmaktadır. Soru sayısı 60’tan 50’ye düşürülmüştür. Bu şekilde ehliyet teorik sınavı uygulaması yapılmaktadır. Bu sınavdan başarılı sayılıp direksiyon sınavına girmeye hak kazanmak için 70 puan ve üzeri bir puan almanız gerekmektedir.

Yeni müfredatın gelmesi ile birlikte kurs fiyatlarında da %15 oranında bir artış olduğu bilinmektedir. Bu yeni müfredata göre stajyer ehliyeti denen bir ehliyet türü de karşımıza çıkmıştır. Bu stajyer ehliyeti nedir diyecek olursanız; ehliyet almak isteyen adayın yine aynı şekilde teorik derslere girmesi ve bu derslerin sınavında başarı göstermesi ile başlayıp direksiyon derslerini aldıktan sonrasında direksiyon sınavına girip, başarı sağlayan adaylara geçici olarak verilen ehliyet türüdür.


Yeni ehliyetler için 1 Ocak’tan itibaren başvurular yapılıyor.

Yeni ehliyetler için 1 Ocak’tan itibaren başvurular yapılıyor. Yeni ehliyet başvuruları için bankaya 15 lira yatırılması gerekiyor. Ancak bazı bankalar, ilgili kurumla anlaşmaları olmadığı için yalnızca 13 lirasını alıyor, kalan 2 liranın ise başka bir bankaya yatırılması gerekiyor.
 

İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2016 itibari ile yeni ehliyetlerin dağıtımına başladı. Yeni ehliyet başvurusu için gerekli evraklardan biri de bankaya yatırılması gereken 15 lira. 
Bu paranın 13 lirası kart bedeli için, kalan 2 lira ise Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı için yatırılıyor. Ancak bazı bankaların, hem Maliye Bakanlığıhem de Vakıf ile anlaşması olduğu için 15 liralık ödemenin tamamını alıyor. Ancak kimi bankaların yalnızca Maliye Bakanlığı ile anlaşması olduğu yalnızca 13 lirayı alıyor kalan kısım için başka bir bankaya gidilmesi gerekiyor.Sürücu Kursu firmaların bu durum nedeni ile yoğun şikayetler aldıklarını belirtirken, V.Y. yaşadıklarını şöyle anlattı: “15 lirayı bankaya yatırmak için Ziraat Bankası’na gittim. Hazırladığım 15 lirayı vezne görevlisine uzattım. Ancak yalnızca 13 lirayı kendilerinin alabileceğini, Vakıf’ın payı olan 2 liranın, anlaşması olan başka bir bankaya yatırılması gerektiğini söyledi. Önce duruma şaşırdım. Ancak yapacak da bir şey yoktu. Bu kez 2 lirayı ödemek içinHalkbank’a gittim.”

Bu bankaların, ham Bakanlık hem de Vakıf ile anlaşması olduğu için 15 liranın tamamını alabiliyor:

Akbank

Aktif Yatırım Bankası

Albaraka Türk Katılım

Bankası Anadolubank

Finansbank

ING Bank Kuveyt Türk

Katılım Bankası

Şekerbank

Tekstilbank

Türkiye Finans Katılım Bankası

Halk Bankası Vakıflar Bankası

Türk Ekonomi Bankası (TEB)

Bu bankalar ise yalnızca Maliye Bakanlığı ile anlaşmalı oldukları için kart bedeli olan 13 lirayı alıyor.

Ziraat Bankası

Türkiye İş Bankası

Yapı ve Kredi Bankası

Garanti Bankası

HSBC Denizbank

Citibank Ziraat Katılım Bankası

Alternatifbank

Arap Türk Bankası

Burgan Bank

Fibabanka

Odea bank a.ş.

Turkishbank

Turkland Bank

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...