Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

YGS Soru ve Cevapları ve YGS Puan Hesaplama Burada ( ÖSYM 2016 ) TIKLA

Düzenleyen:
YGS Soru ve Cevapları ve YGS Puan Hesaplama Burada ( ÖSYM 2016 ) TIKLA

EĞİTİM Haberleri

YGS Soru ve Cevapları ve YGS Puan Hesaplama (ÖSYM 2016)... YGS soru ve cevap anahtarı açıklandı mı? Sorular zormuydu? MEB ve ÖSYM'den açıklama yapıldı mı? İşte detaylar…

YGS Soru ve Cevapları ve YGS Puan Hesaplama (ÖSYM 2016)... YGS soru ve cevap anahtarı açıklandı mı? MEB ve ÖSYM'den açıklama yapıldı mı? İşte detaylar.... 2016 YGS Sınav sona erdi. OSYM YGS Soru ve Cevapları ÖSYM'nin sitesinden açıklanacak. 2016 YGS puan hesaplama sistemi haberimizde... 2016 YGS Sınavı devam ediyor. YGS Soru ve Cevapları ÖSYM'nin sitesinden açıklanacak. YGS Puan Hesaplamak için tüm detaylar haberimizde. Tek oturumda yapılan sınav, saat 10.00'da başladı ve adaylara 160 soru için 160 dakika süre verildi.  Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinin yer alacağı sınavda öğrencilere, Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13 ve biyolojiden ise 13 soru soruldu. Bu yıl sadece Şırnak'ta YGS yapılmadı. Burada sınava girecek 7 bin 593 aday, Gaziantep merkez, Gaziantep Nizip, Batman ve Siirt sınav merkezlerinden birinde sınava alındı. YGS'deki soruların tamamı, "Temel Soru Kitapçığı" adı altında, ÖSYM'nin internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunulacak. Soruların pazartesi veya salı günü yayınlanması bekleniyor.

Soruların pazartesi veya salı günü yayınlanması bekleniyor.

YGS SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

YGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANINCA BU LİNKTE OLACAK

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

YGS OKUL PUANI HESAPLAMASI 
Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) Değer Aralıkları 250-500 olacaktır. OBP, Türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak,ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden diploma notu) 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir.
Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır. 50’nin altında olan diploma notları 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır.
Daha sonra bu OBP, herkes için tek katsayı olarak kullanılan 0.12 katsayısı ile çarpılarak okuldan gelecek net puan hesaplanacaktır.
Sonuç olarak en düşük notlara sahip bir öğrenciye okuldan 30 gelirken (0.12 x 250=30) 500 OBP’ye sahip öğrenciye 60 (0.12 x 500= 60) gelecek.
Yani okul puanları hesaplanırken herkes için tek katsayı kullanılacak. Tüm öğrencilerin OBP’si 0.12 katsayısı ile çarpılacak.
Öğretmen lisesi mezunları alanlarındaki öğretmenlik bölümlerini seçtiğinde ve meslek lisesi mezunları da kendi alanlarındaki programları tercih etmeleri halinde (MTOK bölümleri hariç diğer 4 yıllık lisans bölümleri) OBP’leri 0.06 ek katsayısı ile çarpılacak (En fazla 30, en az 15 net puan gelecek) ve bulunan değer, 0.12 katsayısıile hesaplanan puana eklenecek. Yani toplamda okul puanları 0.12 + 0.06= 0.18 ile çarpılarak toplamda en fazla 90 puan olabilecek.
Okul birincisi de olsa diploma notu diğerleri gibi önce 5 ile çarpılacak, daha sonra çıkan sayıda 0.12 katsayısı ile çarpılacak.
(Okuldan Gelecek Puan Hesabı)
Ek puanın en büyük değeri 500 x 0.06= 30 olacaktır.
Yani Meslek lisesine ve öğretmen lisesine en fazla 30 ek puan gelebilecek.
Tercihler sonucu üniversitede bir bölüm kazanıpta gitmeyen (Açıköğretimin kontenjansız bölümleri ve sınavsız geçişle bir yere yerleşenler hariç) öğrenciler o sene tekrar sınava girdiklerinde 0.12 OBP katsayısı yarı yarıya düşürülerek 0.06 ile çarpılacak ve varsa 0.06 ek puan katsayısı yarı yarıya düşülerek 0.03 ile çarpılacaktır.
Yeni OBP sisteminde okul birincisine direkt 60 gelmeyecek.

YGS'DE BARAJ 150 PUAN
Üniversite adaylarının tercih yapabilmesi için en az 150 puan alması gerekirken, Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girebilmek için ise 180 puan almaları gerekiyor. Öğrencilerin barajı geçebilmesi için ise, tüm testler eşit olursa ortalama 20 net, 150 puanı elde etmek için yeterli olacak.
Bu puana ulaşmak isteyen öğrencilerin 4 matematik, 4 fen, 4 Türkçe, 4 sosyal çözmesi ya da matematikten daha çok çözerek 16'dan az soruyla 150 puan alabilmesi mümkün olacaktır. 
Net 12 Matematik Sorusu, 150 barajını aşmak için yeterlidir.
Net 13 Türkçe Sorusu 150 barajını aşmak için yeterlidir.
Net 13 Sosyal Sorusu 150 barajını aşmak için yeterlidir.
Net 11 Fen Sorusu 150 barajını aşmak için yeterlidir.


YGS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI ÖSYM AİS SİSTEMİNDE OLACAK

Üniversiteye girişin ilk aşaması olan YGS'ye giren adaylar 2016 YGS soruları ve cevap anahtarına ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi sayfası ais.osym.gov.tr adresinden erişebilecekler.

ÖSYM AİS GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

Adaylar sisteme giriş yapmak için TC Kimlik No ve ÖSYM Aday Şifreleri'ni kullanmaları gerekiyor. Giriş yapılan sayfadan YGS 2016 Soru kitapçıklarına yani bildirilen adı ile 'Temel Soru Kitapçığı' na ulaşabilecekler.
 

Sorular 2 gün içinde yayınlanacak

Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemeyecek, kısa süre için bile olsa salondan çıkamayacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha buraya alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası dolana kadar, binada bekletilecek.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün yapılacak. YGS soru ve cevapları ÖSYM tarafından iki gün içerisinde açıklanması bekleniyor. YGS'deki soruların tamamı, "Temel Soru Kitapçığı" adı altında, ÖSYM'nin internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunulacak. Soruların pazartesi veya salı günü yayınlanması bekleniyor. YGS’ye 2 milyon 178 bin 563 aday başvurdu. Sınav, 173 il/ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7 bin 300 binada ve 117 bin salonda, 303 bin sınav görevlisi ile düzenlenecek. Tek oturumda yapılacak sınav saat 10.00’da başlayacak ve adaylara 160 soru için 160 dakika süre verilecek.

SONUÇLAR 25 MART'TA AÇIKLANACAK

Sınav salonuna 2016-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alınan adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturdu.  Sınav binalarında emanete eşya alınmadı. Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete, ÖSYM tarafından verildi.  Sınavın yapıldığı binaların bahçelerinde bekleyen velilerin, en az adaylar kadar heyecanlı olduğu dikkati çekerken, kimi veliler de çocuklarının başarısı için dua etti. ÖSYM, bu yılki YGS'de soruların tamamını, "Temel Soru Kitapçığı" adı altında, internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunma kararı aldı. Soruların pazartesi veya salı günü yayınlanması bekleniyor. ÖSYM, sınav sonuçlarını 25 Mart'ta açıklayacak.

- 2016 YGS'DE FİZİK SORULARI BELİRLEYİCİ OLURKEN MATEMATİK İSE KOLAY GEÇTİ 
- TÜRKÇE ORTA ZORLUKTA GEÇERKEN TARİH SORULARI SOSYAL ALANI BELİRLEDİ 
- DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ GEÇEN YILA ORANLA ÇOK ZOR GEÇTİ, İLK KEZ BU DENLİ BİLGİ GEREKTİREN SORU SORULDU 

 

UZMANLAR YGS SORULARINI DEĞERLENDİRDİ 
Eğitim uzmanlarına göre YGS'de sayısal alanda fizik sorularının belirleyici oldu, matematik kolay geçti. Türkçe açısından orta zorlukta geçen bir sınav olan YGS'de tarih soruları sosyal alanı belirledi. 
Üniversiteye girişte birinci aşama olan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sona erdi. Zor ve uzun bir maratondan sonra girilen sınavla birlikte, tüm adayların üzerinden büyük bir yük kalkmış oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2 milyon 178 bin 563 adayın girdiği sınav sorularının 14 Mart Pazartesi günü açıklanacağını duyurdu. Nesibe Aydın Okulları eğitim uzmanları, 2016 YGS'yi masaya yatırdı. 
MATEMATİK ÇOK KOLAY GEÇTİ 
Uzmanlara göre, 2016 YGS, 2015 YGS'ye göre daha kolay oldu. Matematik sorularının geçen senelerde olduğu gibi bilgiyi yorumlama ve mantıksal çıkarıma dayalı sorulardan hazırlandığına dikkat çeken uzmanlar, 2016 YGS'yi "soru tipini ezberleyen, matematiksel kavramları iyi hazmetmeyen öğrencilerin başarılı olamayacağı bir sınav" olarak tanımladı. 
Matematik soruları, okuduğunu anlama, yoruma dayalı ve muhakeme yeteneğini ölçen sorulardan oluştu. Yaklaşık 17 soru çok basit ve kısa sürede yani her bir soru 15-20 saniyede çözülebilmesine rağmen özellikle uzun paragraflı problem soruları, anlaşılması zor, bu yüzden de zaman alan ve sınavın ayırt edici soruları oldu. 
Hiçbir ayırt edici özelliği olan olmayan geometri sorularının ise matematiğe oranla daha kolay hazırlandığı ve öğrencileri zorlamadığı gözlendi. Matematik alanında müfredat dışı soru yer almadı. 
FİZİK SORULARI BELİRLEYİCİ OLDU 
4 fizik sorusunda çeldiricilerin yüksek olması nedeniyle kavramların anlaşılmasında zorluk çekildiğini belirten uzmanlar, bunun sebebini ise soruların bilimsel düşünebilme yeteneğini ön plana çıkaracak şekilde olmasına bağladı. Bu sınavda fizik branşının nispeten belirleyici olduğu kanaatinin ön plana çıktığı belirtildi. 
KİMYA SORULARI BİLGİ İÇERİKLİYDİ 
2016 YGS sorularının müfredatı tarayıcı nitelikte olduğunu vurgulayan uzmanlar, 2015 YGS ile mukayese edildiğinde sınavın kolay olduğu, çeldirici soruların olmadığı ve bilgi içerikli sorulara ağırlık verildiğini kaydetti. 
BİYOLOJİDE ÇELDİRİCİ SORU YER ALMADI 
Uzmanlar biyoloji bölümünde, 13 sorudan 10'u temel bilgileri ölçerken, bir sorunun bilgi analizi ve yorum gücüne dayandığını ifade etti. Diğer sorununun ise sadece yorum gücü gerektirdiğine dikkat çeken uzmanlar, bu sınavda soruların yüzde 50'sinden fazlasının 9. sınıf müfredatından seçildiği, 10. sınıftan 1, 11 sınıftan 3 soru yer aldığını, 1 sorunun ise genel yorumu kapsayacak şekilde sorulduğunu vurguladı. Biyoloji alanında "çeldirici soru" olmadığını belirtildi. 
TÜRKÇE ORTA ZORLUKTA GEÇTİ 
Türkçe alanında "orta zorlukta" geçen bir sınav olan YGS 2016'da, anlam bilgisi ve dil bilgisi sorularının dağılımları önceki yıllarla aynı şekilde gerçekleşti. Sınavda yalnızca son 2 yılda sorulmayan "anlatım bozukluğu" konusunda 2 soru sorulduğu gözlendi. Türkçe, geçen yıla oranla daha kolay geçti. 
TARİH SOSYAL ALANI BELİRLEDİ 
Tarih soruları genel olarak yoruma dayalı sorulardan oluştu. Bu alanda birkaç seçici soru yer aldı. 2015 YGS'ye göre 11. sınıf konularının ağırlıkta olduğu gözlenirken, sınavın önceki yıllara benzerlik gösterdiği gözlendi. Tarih sorularının, sosyal bölümünün belirleyicisi olduğu yönünde bir kanaat oluştu. 
COĞRAFYA YORUMA DAYALI SORULARDAN OLUŞTU 
Coğrafya soruları geçen sene olduğu gibi harita üzerinde bilgi yorumlamaya dayalı sorulardan oluştu. Konu dağılımı birkaç konu dışında 2015 YGS'yle benzerlik gösterdi. 9. ve 10. sınıf konularının eşit şekilde dağılımı yapıldığı gözlendi. 
FELSEFEDE KAVRAM VE AKIM BİLGİSİ SORULDU 
YGS 2016 felsefe sorularında ağırlıklı olarak kavram ve akım bilgisi soruldu. Bu sınavda müfredat dışı soru sorulmadığı gözlendi. 2015 YGS'de bilgi yorumlamaya yönelik sorular sorulmuşken bu yıl kavram ve akım bilgisi ağırlıklı sorularının tercih edildiği dikkat çekti. 
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 'ÇOK ZOR' GEÇTİ 
Sınavın geçen yıla oranla çok zor olduğu belirlendi. İlk kez bu denli bilgi gerektiren soru soruldu. Dini ve ahlaki kavram bilgisi olmadan hatta bir soruda çok ayrıntı olmak üzere 'necasetten taharet' gibi çözülmesi zor 3 soru soruldu. 2016 YGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları, soru sayısı az olsa da Din Kültürünün giderek zorlaştığını ve diğer branşlar kadar önem kazandığını gösterdi. 
ASIL BELİRLEYİCİ OLAN LYS OLACAK 
Uzmanlar, YGS'nin eğrisiyle doğrusuyla gelip geçtiğini belirterek, sınavı, beklentisinin altında geçen öğrencinin sınavın yasını tutmasının kendisine bir faydası olmadığı gibi, sınavı, iyi geçenin de mutluluktan rehavete kapılmaması gerektiğini vurguladı. Öğrencilere, yarından itibaren, 3 ay sonra yapılacak olan LYS konuları ile ilgili programların yapılarak vakit kaybetmeden kalınan yerden çalışmaya başlamaları uyarısında bulunan uzmanlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da asıl belirleyici olanın yüzde 60 etkiye sahip olan LYS'nin olacağını vurguladı.


YGS Soru ve Cevapları ve YGS Puan Hesaplama Burada ( ÖSYM 2016 ) TIKLA
YGS testlerinde netler nasıl hesaplanıyor?

YGS puanınız YGS`de her bir test bölümünden yapmış olduğunuz netler kullanılarak hesaplanmaktadır. Her bir test bölümünde yapmış olduğunuz net sayısı, doğru cevaplamış olduğunuz soru sayısından yanlış cevaplamış olduğunuz soru sayısının 1/4`ünün çıkarılmasıyla hesaplanır.

YGS puan hesaplama aracıyla hangi testlerdeki netlerimi hesaplayabilirim?

YGS puan hesaplama aracıyla Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerindeki net sayılarınızı hesaplayabilirsiniz.

YGS puan hesaplama aracıyla hangi türdeki YGS puanlarını hesaplayabilirim?

YGS puan hesaplama aracıyla YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 ve YGS 6 puan türündeki ygs ham puanlarınızı hesaplayabilirsiniz.

YGS puan hesaplama aracıyla hesapladığım puanıma okul puanım dahil mi?

YGS puan hesaplama aracıyla hesapladığınız YGS puanınıza okul puanınız dahil edilmemektedir.
YGS Soru ve Cevapları ve YGS Puan Hesaplama Burada ( ÖSYM 2016 ) TIKLA

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...