EKPSS Engelli aday için tek kişilik kurs

Düzenleyen:
EKPSS Engelli  aday için tek kişilik kurs

EĞİTİM Haberleri

Sivas’ın Hafik ilçesinde yaşayan, yürüme ve konuşma güçlüğü çeken 28 yaşındaki Yavuz Şeker için tek kişilik kurs açıldı.

Yavuz Şeker, 2008’de muharebe çavuşu olarak vatani görevini yerine getirdiği KKTC Girne’de sıcak hava sebebiyle beyin kanaması geçirdi. Hastaneye kaldırılan ve GATA’da 6 ay yoğun bakımda tutulan Şeker, uyandırıldıktan sonra yürüme ve konuşma güçlüğü çekmeye başladı. Geride bıraktığı 8 yılda 11 ameliyat geçiren Şeker’in durumu her geçen yıl biraz daha iyiye gitti. Şimdilerde memur olma hayali kuran genç, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan EKPSS kursuna müracaat etti. Başvuru yapan tek engelli adayın kendisi olduğunu öğrenince umutsuzluğa kapıldı ancak Hafik Halk Eğitim Merkezi, Yavuz Şeker için kurs açmaya karar verdi. Engelli genç, kursta 
3 öğretmenden ders almaya başladığını anlatarak, “Türkçe, tarih ve matematik öğretmenleriyle eğitime başladık. Şu anda derslerimiz çok iyi gidiyor. Öğretmenlerimin çabasıyla önümdeki engeller kalkmaya başladı” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...