Türkiye’nin ilk ve tek Çocuk Kitapları Fuarı kapılarını açıyor

Düzenleyen:
Türkiye’nin ilk ve tek Çocuk Kitapları Fuarı kapılarını açıyor

EĞİTİM Haberleri

Türkiye’de alanında ilk ve tek olan “2. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı” 16-24 Nisan 2016 tarihleri arasında okurlarla buluşuyor.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın açılışını yapacağı fuarda; 75 yayınevi ve onlarca yazar, çocuklar için bir birbirinden renkli etkinlikler kitap kurtlarını bekliyor.

Beykoz Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisini gerçekleşen Çocuk Kitapları Fuarı  “Okumak Geleceğim” temasıyla, Beykoz sahilinde kapılarını açacak.

Kitap ve okuma sevgisini aşılamak amacıyla açılan fuara bu yıl çocuk kitapları yayıncılığında öne çıkan 75 yayınevi katılacak. Beğeniyle takip edilen onlarca yazar, söyleşi, imza etkinlikleri ve okur yazar buluşmalarıyla okurlara hitap edecek.

Etkinliklerle Dolu Bir Fuar

Çocukların hayal dünyaları düşünülerek hazırlanan salonda ise astronot, bilim adamı, doktor, mimar, mühendis, pilot ve yazar gibi meslekler için her gün tiyatral gösteriler gerçekleştirilecek.

Ayrıca, her gün Hacivat Karagöz gösterisi, kukla gösterisi, masalcı abla etkinlikleri yer alacak, Nasrettin Hoca, Keloğlan ve palyaçolar çocukları eğlendirecek.  

Açılan fuarla kitap okumayı seven nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Kitap sevgisinin tohumlarını küçücük yüreklere şimdiden ekmek, çocuklarımızın hayat boyu bu sevgiyle kuşanmalarını sağlamak amacıyla açtığımız fuarımız ümit ediyorum ki, kitapla dost nesiller yetişmesine vesile olur. Tüm İstanbulluları ve çocuklarımızı fuarımızı şenlendirmeye bekliyorum” dedi.

2. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı’nın açılışı 16 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’de yapılacak.

Adres  : Beykoz Belediyesi Karşısı / Barbaros Hayrettin Paşa Meslek Lisesi Otoparkı

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...