Anneleri sevindiren 'babalık' eğitimi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Anneleri sevindiren 'babalık' eğitimi

EĞİTİM Haberleri  / AA

Babalara çocuk bakımındaki rolü ve sorumluluklarının aktarıldığı kurslar, farklı eğitim düzeyi ve meslek gruplarından babaların ilgisini çekiyor.

Babalara çocuk bakımındaki rolü ve sorumluluklarının aktarıldığı kurslar, en çok anneleri mutlu ediyor.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) Baba Destek Programı (BADEP) kapsamında, 2015-2016 eğitim yılında Türkiye genelinde 250 kurs açıldı. Kurslar, liseden yüksek lisansa kadar farklı eğitim düzeyinden ve işçiden üst düzey yöneticiye her meslekten babaların ilgisini çekiyor.

AÇEV iş birliğinde İzmir'de kurs açan Bayraklı Ömer Özkan İlkokulu Müdürü Ercan Esmer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul bünyesinde açılan kursun yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi.

Esmer, BADEP'in 2004 yılından bu yana İzmir'de uygulandığını, bu yıl kentte 35 civarında kurs açıldığını aktardı.

Kendisinin de kursiyer olduğunu ifade eden Ercan Esmer, iş yeri sahibinden sanayideki işçiye, üniversite mezunundan ortaokul mezununa farklı eğitim düzeyi ve mesleklerden katılım olan kursların temel hedeflerinin, babanın çocuk bakımında önemli ve sorumlu olduğunun farkına varması, demokratik iletişim yöntemlerini öğrenip eşi ve çocuklarıyla hayata geçirmesi, çocuk gelişimi konusunda bilgi edinmesi, çocuğuyla birlikte zaman geçirmesi olduğunu söyledi.

"Baba kız olduğumuzun farkına vardık"

Kursiyerlerden 46 yaşındaki Selami Dilekçi de iki kızı bulunduğunu, 10 haftadır katıldığı kurs sayesinde hayata bakışının değiştiğini ifade etti.

Dilekçi, ailesi ve çocuklarıyla olan ilişkisinin daha iyi bir noktaya geldiğini vurgulayarak, "Birlikte verimli vakit geçiriyoruz. Onların sorunlarına yaklaşımım değişti. Daha önce çocuklarıma fazla zaman ayırmadığımı fark ettim. Bu yanlışımı düzelttim. 8 yaşındaki kızımla spor yapmaya başladım, baba kız olduğumuzun fakına vardık." diye konuştu.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...