Canan Hoca’dan büyük başarı

Düzenleyen:
Canan Hoca’dan büyük başarı

EĞİTİM Haberleri

ABD'de Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyesi ve "giyilebilir kalp pili"nin kâşifi Dr. Canan Dağdeviren, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden profesörlük teklifi aldı.

Dağdeviren, Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanı olan ve MIT Technology Review dergisinin geçen yıl derlediği "35 Yaş Altı 35 Yenilikçi" ile Forbes dergisinin "30 Yaşından Küçük 30 Bilim İnsanı" listelerinde yer almıştı. Doktora bursunu kazandığında, Harvard ya da MIT yerine Illinois Üniversitesini tercih etmesinin nedenlerine ilişkin sorularla karşılaştığına değinen Dağdeviren, şöyle devam etti: "Çalışmak istediğim hoca Illinois Üniversitesindeydi. Kafamda bir proje vardı. O projeyi hayata geçirebilmek için o hocayla çalışmam gerekiyordu. Kafamdaki projenin masteri o hocaydı. O zaman 'Birazcık bekleyin, MIT ve Harvard'a da gideceğim’ demiştim. Şu anda Harvard Üniversitesindeyim. Yaklaşık 4 ay önce MIT'den, başvuru yapmadığım halde profesörlük teklifi aldım. Ocak 2017'de bu göreve başlayacağım ve kendi grubumu kuracağım."

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...