İstanbul Aydın Üniversitesi'nden mülteciler için dev proje

Düzenleyen:
İstanbul Aydın Üniversitesi'nden mülteciler için dev proje

EĞİTİM Haberleri

İstanbul Aydın Üniversitesi, Suriyeli mültecilerin eğitimiyle ilgili önemli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, bünyelerindeki stajyer öğretmen adaylarının Suriyeli mültecilerin eğitimi konusunda aktif rol alacağını belirtti. Dr. Aydın, "Stajyer öğretmen adayları Suriyeli sığınmacılara hem Türkçe hem de ana dillerinde eğitim verecek” dedi. Dr. Mustafa Aydın, bir diğer projelerinin ise Suriyeli kadın mültecilere yönelik olduğunu aktardı. Proje ile birlikte İstanbul’daki Suriyelilere mesleki eğitim verileceğini aktaran Dr. Aydın, "Üniversite heyeti olarak yüz, saç ve ayak bakımı konusunda kuaförlerde yetişmiş, sertifikalı insanların olmadığına kanaat getirdik. Bu bölümlere 50 öğrenci aldık ve eğitim veriyoruz. Türkçe Eğitim Merkezi'nde ise 100 Suriyeli kadın mülteci kadına Türkçe okuma-yazma öğretilecek" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...