Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yabancı öğrenciler Türkiye’yi seçiyor

Düzenleyen:
Yabancı öğrenciler Türkiye’yi  seçiyor

EĞİTİM Haberleri

Geçen yıl 95 bin olan yabancı öğrenci başvurusu bu yıl 110 bine çıktı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, “Mart ayında Ankara ve İstanbul’da Türkiye’nin yürüyüşünü durdurmak için bombalar patlatılırken, ‘Acaba yabancı öğrenci başvuruları düşer mi? diye kuşkuya düştük. Başvurular kapandığında bu sorunun cevabını net olarak gördük. Geçen yıl tüm dünyadan 95 bin kadar başvuru almışken, bu yıl Suriye’den alacağımız başvurularla, sayı yaklaşık 110 bine çıkmış durumda” dedi. Türkiye’de artık on binlerce uluslararası öğrenci bulunduğunu, onların kendi aralarındaki iletişimlerini artırmak ve akademik gelişimlerine katkı sağlamak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bülbül, ülkemizin eğitim açısından bir cazibe merkezi olduğunu, sadece uluslararası öğrencilere verilen burslar açısından bile bunun söylenebileceğini vurguladı.
YURT DIŞINDAKİ TÜRKLER TÜRKİYE’DE STAJ YAPACAK
Ayrıca Türk öğrencilere de müjde veren Bülbül, yurt dışında yaşayan Türk öğrencilerin, Türkiye’deki kamu sektörü ve sivil toplum kuruluşlarında staj yapabileceğini söyledi. Gençlerin Türkiye ile olan bağlarının güçlendirilmesi için YTB Türkiye Stajları programını başlattıklarını açıklayan Bülbül, “Bizim görevimiz, vatandaşlarımız yurt dışında kaldıkları takdirde onları hayatın her alanında güçlendirmek, sahiplenmek, Türkiye’nin yanlarında olduğunu hissettirmek ve bu çerçevede onları daha etkin yerlere getirmektir” diye konuştu. Bülbül, 14 Mayıs’da sona erecek staj başvurularının YTB’nin resmî internet sitesinde halen devam ettiğini, adayların staj için diledikleri kamu kurum ve kuruluşunu tercih edebileceklerini söyledi. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...