MEB'den uyarı: Ebeliğe erkek almayın

Düzenleyen:
MEB'den uyarı: Ebeliğe erkek almayın

EĞİTİM Haberleri

Bakanlık, ÖSYS Yerleştirme Tercih Kılavuzu yüksek öğretim programlarının şartlar ve açıklamalar kısmında ebelik programına kız öğrencilerinin alınacağı şartının bulunduğunu belirtti

Gökhan Kaya ANKARA
Milli Eğitim Bakanlığı, son yıllarda büyük ilgi gören özel sağlık meslek liselerine ebe yardımcılığı alanıyla ilgili çarpıcı bir uyarıda bulundu. Bakanlık, geleceğin hemşirelerini ve ebelerini yetiştiren bu okullara kız-erkek öğrenci kaydına ilişkin öğrencilerin mezun olduktan sonra mağdur olmamaları için şimdiden önlem alınmasını istedi. Buna göre il millî eğitim müdürlüklerine ‘Sağlık hizmetleri alanı’ başlığıyla bir yazı gönderen Bakanlık, yazıda ÖSYS Yerleştirme Tercih Kılavuzu yüksek öğretim programlarının şartlar ve açıklamalar kısmında ebelik programına kız öğrencilerinin alınacağı şartının yer aldığını hatırlattı. Bu çerçevede Bakanlık, üniversitelerin bu bölümlerinde okuyamama tehlikesiyle karşı karşıya kalacak öğrenciler için, özel mesleki teknik Anadolu liselerinin sağlık hizmetleri alanı ebe yardımcılığı dalına erkek öğrenci kaydının yapılmaması talimatı verdi. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...