Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

8 Mayıs 2016 ALES sonuçları açıklandı (ALES Sonuçları Sorgula)

Düzenleyen:
8 Mayıs 2016 ALES sonuçları açıklandı (ALES Sonuçları Sorgula)

EĞİTİM Haberleri

8 Mayıs 2016'da ALES'e giren adayların heyecanla beklediği sınav sonucu açıklandı. ALES sonuçları az önce ilan edildi. Peki ALES sonucu nasıl öğrenilir? İşte ÖSYM'nin sınav sonuç açıklama sistemi ve ALES sonuçları ile ilgili detaylar...

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ALES sonuçları açıklandı.Binlerce öğrencinin merakla beklediği İlkbahar Dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) resmi internet sitesinden yayınladığı sınav takvimine göre ALES sınav sonuçları bugün belli oldu. 

8 Mayıs 2016 tarihinde uygulanan 2016-ALES (İlkbahar Dönemi) Sınavının Temel Soru Kitapçığı, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılmıştır. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.
 
ALES SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ALES sonuçları kapsamında bir çok aday yüksek lisans başvurusunu gerçekleştirebilecek. ALES sonuçları ile öğrenciler yüksek lisans eğitimi başvurularını gerçekleştirirler. 2016 ALES sonuçları ise bugün açıklandı.

Kısaltılması ALES olan yani açılımı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı yükseköğretim kurumlarındaki kadrolara giriş ve lisansüstü eğitim başvurularında kullanılacak olan puanı alabilmek için girilen bir ek sınavdır. ALES sınavı sonucunda giriş yapılabilmekte olan yerler yükseköğretim kadrolarındaki; okutman, eğitim görevlisi, çevirici, araştırma görevlisi ve uzman gibi alanlara ALES sınavı ile girilmektedir. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...