Üniversite kayıt tarihleri belirlendi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Üniversite kayıt tarihleri belirlendi

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), üniversitelere kayıt tarihlerinin belirlendiğini bildirdi.

YÖK’ten yapılan açıklamada, “18 Mayıs 2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında 2016 ÖSYS takvimi görüşülmüş ve 2016-2017 eğitim-öğretim yılında da ek yerleştirme işleminde yeni program açılmayarak sadece merkezi yerleştirmeden boş kalan kontenjanlara yerleştirme yapılmasına, Yükseköğretim programlarına kayıt tarihlerinin şu şekilde oluşmasına karar verilmiştir. Elektronik Kayıt Tarihleri 12-16 Ağustos 2016, Kayıt Tarihleri 15-19 Ağustos 2016, Ek Yerleştirme Tercih İşlemleri 26-30 Ağustos 2016, Ek Yerleştirme Kayıt Tarihleri 6-9 Eylül 2016” denildi. 
Açıklamada, 18 Mayıs 2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında 2016 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda, “Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtlarının yapılmasına, bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 30 Aralık 2016 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtlarının yapılmasına, bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtlarının silinmesine ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtlarının yapılmayacağı” açıklamasının yer almasına karar verildiği de ifade edildi. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...